Hyppää pääsisältöön

Flappy Suojiksen "pelaajahahmo"

Galaxin Keltuainen pelissä
Galaxin Keltuainen pelissä Galaxi

Vietnamilaisen indie-kehittäjän mobiilipeli Flappy Bird pongahti vuoden alussa latauslistojen kärkeen. Pelin älytön vaikeusaste aiheutti sen verran hämminkiä, että kehittäjä joutui muutamaa kuukautta myöhemmin poistamaan sen sovelluskaupoista. Tämä innosti joukon muita pelien kehittäjiä tekemään pelistä klooneja ja tehtiinpä yksi myös Scratch-ohjemlointikielellä. Alla oleva tietokoneella pelattava versio on tästä versiosta tehty remix, jossa linnun sijaan seikkailee vielä nimeämätön "pelaajahahmo".

Flabby bird remix

Scratch-ohjelmointikieli on kehitetty arvostetussa MIT-yliopistossa. Sillä pelien tekeminen on lastenleikkiä, tai ainakin melkein. Jos kiinnostaa, voit tutustua pelin toteutukseen täällä. Tämäkin peli on tehty valmiin pelin pohjalta, vain vähän kuvia muokkaamalla. Osaatko edelleen hakkeroida pelistä esim. hieman helpomman? Jos onnistuu, jaa linkki kommenteissa.

Pelaajahahmo koostuu 20 pikselistä, joista 2 on mustia ja loput keltaisia. Helppoa kuin heinänteko ja samalla kunnianosoitus 8-bittisille peleille. Iso kysymys kuuluu: Tarvitseeko maailma lisää pelaajahahmon pelejä Scratchilla?

  • Värityskuva pääsiäiseksi

    Gorilla on munavaras!

    Lataa pääsiäiseksi hauska Galaxin värityskuva! Kuva liittyy @ylegalaxi :n Instagramissa Jassun tekemään tussihaasteeseen. Väritä myös itse Galaxin pääsiäiskuva tussihaasteen idealla! Mitä tarkoittaa tussihaaste? Valitse tussien joukosta kolme eri tussia silmät kiinni. Väritä kuva vain kolmea sattumanvaraisesti valittua tussia käyttäen.

  • Viikon vinkit koululaisille ja perheille

    Tiedekokeita, pelejä ja 11-vuotiaan Emman askarteluvinkit

    Galaxin viikon suositukset 11-vuotiaan Emman virpominen jäi tänä vuonna väliin koronavirustilanteen vuoksi, mutta virpimiskortti ja muut askarteluprojektit onnistuivat silti kotona. Videolla Emman vinkit keväisiin askarteluihin! Video on osa Galaxin haastevideot -jaksoja, joita julkaistaan YleGalaxin Youtube-kanavalla ja Areenassa.