Hyppää pääsisältöön

Ikuiset liittolaiset

Robert Redford elokuvassa Ikuiset liittolaiset
Robert Redford elokuvassa Ikuiset liittolaiset ikuiset liittolaiset,The Company You Keep

Robert Redford lakimiehenä, joka joutuu pakomatkalle paljastuessaan etsintäkuulutetuksi ex-aktivistiksi.

Robert Redford on pääosassa itse ohjaamassaan trillerissä, jossa ikääntyvä lakimies Jim Grant kohtaa taakse jättämänsä menneisyyden. The Weather Underground oli 70-luvulla USA:ssa toiminut radikaali ja militantti maanalainen liike, jonka jäsenistä osa toiminnan hiivuttua jatkoi elämäänsä yhteiskunnan ulkopuolella. Radikaalien vuonna 1980 tekemä raaka postiryöstö on Redfordin elokuvan todellisena taustana, mutta elokuvan päähenkilö on onnistunut välttelemään virkavaltaa yli 30 vuotta ja luomaan itselleen uuden elämän hiljaisessa maalaiskaupungissa.

Innokas nuori reportteri on löytänyt jymyjutun, ja on vain ajan kysymys, milloin Jim Grantin menneisyys on lehden sivuilla. Grantin ainoa mahdollisuus on etsiä käsiinsä vanhoja tovereita, jotka hän on yrittänyt unohtaa. Samalla hän käy läpi amerikkalaisen 60-luvun radikalismin perintöä.

  • Ikuiset liittolaiset (The Company You Keep), USA 2012. O: Robert Redford. N: Robert Redford, Shia LaBeouf, Julie Christie, Susan Sarandon

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa