Hyppää pääsisältöön

Kaikki Blockfesteistä: Lue tämä, ennen kuin lähdet festaroimaan

YleX on vahvasti mukana Blockfestillä, joka järjestetään Tampereella 19.–20. elokuuta. Tule festaroimaan meidän kanssa!

Blockfest-yleisöä. // Kuva: Katariina Salmi / YleX

Ennen hauskaa festariviikonloppua kannattaa ottaa muutama perusasia haltuun.

Lataa festarisovellus:

Blockfestin mobiiliapplikaatio on nyt ladattavissa App Storessa (iOS) ja Google Play -palvelussa. Sitä kautta löydät aikataulut, kartan sekä muut infot nopeasti. Kun olet saanut sovelluksen ladattua, se ei enää vaadi nettiyhteyttä toimiakseen, joten mahdolliset kännykkä- ja verkkoyhteyksien ajoittaiset heikkenemiset eivät vaikuta sen käyttöön.

Näin pääset mestoille:

Tampereelle ja tapahtuma-alueelle on helppoa saapua mistä päin Suomea tahansa. Hyvänä maamerkkinä voi pitää Ratinan stadionia.

Autolla: Keskustasta löytyy useita parkkihalleja, jonne ajoneuvo on helppoa ja turvallista jättää, vaikka koko viikonlopun ajaksi.

Bussilla: Tampereen linja-autoasemalta on muutaman sadan metrin kävelymatka tapahtuma-alueelle.

Junalla: Tullessasi ulos Tampereen rautatieaseman pääovista näet Hämeenkadun varrella sijaitsevan Stockmannin. Jatka samaa katua kohti Keskustoria, jonka kohdalta pääset suoraan Laukontorille kääntymällä vasemmalle.

Lentokoneella: Tampere-Pirkkalan lentoasema sijaitsee noin viidentoista kilometrin päässä festarialueesta.

Lähin leirintäalue sijaitsee noin neljän kilometrin päässä keskustasta Härmälä Campingissa.

Blockfest-yleisöä 2015. // Kuva: Katariina Salmi / YleX

Ikärajasuositus on 15:

Blockfest on ikärajaton tapahtuma, mutta kaupunkifestivaali on suunniteltu palvelemaan erityisesti täysi-ikäisiä kävijöitä. Tämän takia tapahtumaa ei suositella alle 15-vuotiaille.

Mitä erilaiset rannekemerkinnät tarkoittavat?

Blockfestin normaaleissa yhden tai kahden päivän lipuissa on joko S tai K18 -merkinnät sen mukaan, onko lipun ostaja alaikäinen vai täysi-ikäinen. Tämän merkintäkäytännön avulla lipunostaneiden ikäjakauman näkee reaaliaikaisesti ja tapahtuma voi mitoittaa esimerkiksi anniskelualueiden koon paremmin ennakkoon.

Blockfestin kävijän ei kannata tarvitzse murehtia tästä merkinnästä tippaakaan: sekä K18 tai S -lipuilla saa saman sisäänpääsyn tai rannekkeen, henkkarit tarkastetaan anniskelualueen sisäänkäynnillä.

Eli jos ostat vahingossa S-lipun vaikka olet täysi-ikäinen, ei asiasta tarvitse välittää. Jos ostat vahingossa K18-lipun vaikka olet alaikäinen, ei asiasta tarvitse välittää.

Tämä ei päde erikoislippuihin: VIP ja exclusive ovat vain täysi-ikäisten käytettävissä.

Blockfest 2015. // Kuva: Katariina Salmi / YleX

Rahat sirulle talteen:

Blockfest rannekkeissa on RFID-sirut. Blockfest tarjoaa mahdollisuuden maksamiseen ja tapahtuman kulunvalvonnan rannekkeisiin liitetyillä siruilla.

RFID-kulunvalvonta estää rannekkeiden väärinkäytön. Rannekemaksaminen mahdollistaa nopeamman asioimisen palvelupisteillä. Ranneketta voi ladata Blockfest-sovelluksen ja verkkosivujen kautta sekä tapahtuma-alueella.

Rannekkeen haltija voi rekisteröidä sirun itselleen, jolloin esimerkiksi irronneen tai vahingoittuneen sirun arvo voidaan palauttaa asiakkaalle uuteen siruun tapahtuman aikana ja vanha siru mitätöidään.

Asiakkailla on mahdollisuus saada käyttämättömät rannekkeelle ladatut poletit tapahtuman päätyttyä verkkosivuilta löytyvän lomakkeen kautta (alle 10€ saldoa ei palauteta).

Ennakkorannekkeenvaihto on nopein ratkaisu:

Kahden päivän peruslipulla, exclusive-lipuilla (myös yhden päivän) sekä VIP-lipuilla saat lippua vastaan rannekkeen, jolla pääset kulkemaan festivaaliviikonloppuna. Jos haluat välttää ruuhkat, suositellaan nopeamman sisäänkäynnin vuoksi vaihtamaan rannekkeet tapahtumaviikolla jo ennakkoon. Ranneke laitetaan heti ranteeseen, joten et voi hakea ranneketta esimerkiksi kaverisi puolesta.

Blockfestin ennakkorannekkeenvaihto järjestetään tänä kesänä Tampereen Sokoksen tiloissa osoitteessa Hämeenkatu 21, 33200 Tampere. Rannekkeenvaihtopiste sijaitsee tavaratalon neljännen kerroksen kahvila-ravintolassa.

Aukioloajat:

Ma 15.8. & Ti 16.8. klo 14–18

Ke 17.8. & To 18.8. klo 12–20

Tapahtumapäivinä rannekkeenvaihto ainoastaan niille tarkoitetuilla sisäänkäynneillä festivaalialueella.

Sisäänkäynnillä on väliä:

Blockfesteille on kaksi eri sisäänkäyntiä sen mukaan, millä lipulla tulet sisään.

STADIONIN SISÄÄNKÄYNTI:

Exclusive / VIP / 1 päivän perusliput / Skybox. Koskikeskuksen suunnalla Suvantokadulla sijaitseva sisäänkäynti on tarkoitettu kaikille normaalin yhden päivän sekä erikoislipun (VIP-lippu, yhteistyökumppanien Skybox-lippu, 2 tai 1 päivän exclusive-lippu) ostaneille. HUOM! Kahden päivän normaalin lipun ostaneet EIVÄT siis pääse tästä portista sisään.

LAUKONSILLAN SISÄÄNKÄYNTI:

Ainoastaan 2 päivän perusliput sekä esteetön sisäänkäynti. Laukontorin suunnalla sijaitseva sisäänkäynti on tarkoitettu ainoastaan niille, jotka ovat ostaneet normaalin kahden päivän lipun Blockfesteille. Täällä sijaitsee myös esteetön sisäänkäynti esimerkiksi pyörätuolilla liikkuville kävijöille. HUOM! Exclusive-, VIP-, Skybox- ja yhden päivän peruslipun hankkineet EIVÄT siis pääse tästä portista sisään.

Sisäänkäyntien aukioloaika alueella:

Perjantaina 19.8. klo 14–23

Lauantaina 20.8. klo 12–23

Kulku alueelle ja sieltä pois:

Yhden päivän peruslipulla festarialueelle sisään vain kerran, ko. lipputyypillä ei saa ranneketta, jolla edestakainen kulku olisi mahdollista.

Kahden päivän perusliput sekä erikoisliput (VIP, 1 pv exclusive, 2 pv exclusive, skybox) vaihdetaan rannekkeeseen joko sisäänkäyntien yhteydessä tai ennakkoon Tampereen Sokoksella. Katso näiden aukioloajat ylempää tältä sivulta. Rannekkeella alueelta voi poistua ja palata saman päivän aikana.

Omat eväät ja juomat osittain sallittuja:

Alueelle on mahdollista tuoda 0,5 litran kokoinen, alkoholiton, avaamaton tai tyhjä muovinen juomapullo. Alueelta löytyy vesipiste juomapullon uudelleentäyttämiseksi, minkä lisäksi tapahtumassa myydään vesipulloja. Omien alkoholijuomien tuominen alueelle on ehdottomasti kielletty.

Alueelle on mahdollista tuoda pienet eväät, mutta kyseessä ei ole piknik vaan kaupunkifestivaali.

Cheek Blockfesteillä. // Kuva: Katariina Salmi / YleX

Valokuvaaminen, videointi ja kielletyt esineet:

Puhelimen, pienen automaattikameran tai Go Pron saa tuoda festivaalialueelle. Järjestelmäkamerat, ammattikäyttöön tarkoitetut kamerat, videokamerat, nauhurit sekä selfiestickit eivät ole sallittuja.

Niiden lisäksi alueelle ei saa tuoda retkikalusteita, sateenvarjoja, tölkkejä, purkkeja, alkoholijuomia, huumausaineita, laser-osoittimia, aseita, ilotulitteita saati mitään muitakaan vaarallisia aineita tai välineitä.

Tupakointi rajoitettua:

Tupakointi on sallittu ainoastaan stadionin ulkopuolella sille varatuilla alueilla, ei stadionilla.

Esteettömyys ja avustajat:

Blockfestin esteetön sisäänkäynti tapahtuu Laukonsillan kautta. Liikuntarajoitteisten ja muiden välttämätöntä avustusta tarvitsevien avustajat pääsevät tapahtumaan ilmaiseksi. Avustajan ja avustettavan on tällöin saavuttava alueelle samaan aikaan. Varauduthan myös esittämään avustajakortin portilla.

Festivaaliolosuhteiden sekä Tampereen kaupungin ostoskeskustyömaan vuoksi esteettömyyteen liittyvät järjestelyt ovat tänä vuonna normaalia hankalampia. Stadionille, jossa festivaalin päälava sijaitsee, on kuitenkin varattu oma katsomopaikka pyörätuolilla liikkuville kävijöille. Samasta yhteydestä löytyy stadionin omat inva-sisävessat, alueella on myös bajamajoja liikuntarajoitteisille.

Kasmir Blockfesteillä. // Kuva: Katariina Salmi / YleX

YleX on vahvasti mukana Blockfesteillä:

YleX tekee suoraa radiolähetystä paikan päältä!

YleX Media Lounge löytyy Tent Stagen lavan vierestä.

Pe 19.8

17–20 Blockfest-suora: Ida ja Samuel

La 20.8

13–16 Blockfest-suora: Ida ja Samuel

16–20 Blockfest-suora: Lyömättömät

Idan ja Samuelin haastattelussa käyvät muun muassa Gasellit, View, Brädi, Uniikki, Spekti sekä paljon muita.

Lyömättömien vieraaksi puolestaan saapuvat ainakin Töölön Ketterä, Reino Nordin, TRE-Funk III, Three Smiths (Gracias, Ekow ja Noah Kin) ja Kalle Kinos.

Lisäksi YleX Lounge löytyy Stadionilta, jonne voit tulla moikkaamaan juontajia, ottamaan YleX-tatskan tai vierailemaan supersuositulla Seksikiskalla. Valmistu naimamaisteriksi, voita liput ensi kesän festareille ja nappaa mukaan Kesäkumeja!

Seuraa myös somessa ja ylex.fi saitilla:

Instagramissa: ylex_official

Facebookissa: Ylex

Snapchat: ylex_official

Lue lisää Blockfestin saitilta!

Lue myös:

Ovatko nämä Blockfestin kuusi kiinnostavinta keikkaa? Tsekkaa hip hop -konkari Xmiehen tärpit

Blockfestin skaba ratkesi: Mäkki täyttää viimeisen slotin

"Tamperelaisuus ei ole este olla artisti" – mikä tekee Mansesta uskottavan rap-kaupungin?