Hyppää pääsisältöön

Ovatko nämä Blockfestin kuusi kiinnostavinta keikkaa? Tsekkaa hip hop -konkari Xmiehen tärpit

Se on selvää: viikonloppuna Mansessa räjähtää. Xmies on ihan irti, kun ilmaan heitetään hänen mielestään kuusi kovinta keikkaa.

Xmies // Kuva: Annika Miettinen

Perjantaina pärähtää, kun Tampereella alkaa Pohjoismaiden suurin hip hop -festari Blockfest. Lavoilla nähdään kahden päivän aikana kymmenittäin artisteja, mutta mihin kaikkialle sitä oikein kannattaa kohdistaa?

Lyömättömien hip hop -konkari Xmies vinkkaa omat tärppinsä Tampereelle.

Perjantai

Petos

Petos esiintyy Street stagella kello 22.30. // Kuva: Promokuva.

- Tämä on mun ehdottomin tärppi, koska Petos on kaikin puolin suomiräpin todellinen grand old man. Petos on nyt tehnyt parhaimman levynsä nimeltään Testamentti, jonka hän sanoo olevan mahdollisesti hänen viimeisensä. Levy on todella, todella kova! Vielä kun Petoksen pystyy nähdä livenä, niin kannattaa käydä tsekkaamassa. 

Petos esiintyy Street stagella kello 22:30.

Nas

Nas esiintyy Stadium stagella kello 21.30. // Kuva: Promokuva.

- Nas on yksi harvoja eläviä legendoja ja suurimpia räppäreitä koskaan – ihan samaa tasoa Snoopin ja Tupacin kanssa. Nas on tietysti käynyt montaa kertaa Suomessa, mutta itse en ole koskaan päässyt tsekkaamaan. Tätä odotan ehkä kaikkein eniten.

Nas esiintyy Stadium stagella kello 21:30.

Lue myös: Jenkkiräppäri Nas tulee Tampereelle nääs – uskomaton lahjakkuus vailla vertaa

Eevil Stöö

Eevil Stöö esiintyy Tent stagella kello 17.30. // Kuva: Promokuva/Mikko Kempas

Kasvonsa maskin taakse piilottava, äänenmuunninta käyttävä, Eevil Stöö on tuttu hahmo isoiltakin lavoilta. Keikoilla kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota myös DJ:n meininkiin. Lavoilla nähdään usein Nuori Derrick ja "Predator-käsi", eli käteen rakennettu tietynlainen DJ-ohjain.

- Kaikkein siisteistä on DJ, jolla ei ole ollenkaan dekkejä, vaan hän liikkuu vähän siinä mukana. DJ-tuplaaja on siis rakentanut itse semmoisen cyber-käden, jolla se ohjaa kaikkea. Keikka on varmasti todella visuaalinen, kun vielä Stöö lukee sanoja paperilta.

Avaa Instagram postaus

Eevil Stöö esiintyy Tent stagella kello 17:30.

Lauantai

Gettomasa

Gettomasa esiintyy Tent stagella kello 14.30. // Kuva: Promokuva/Andrei Kipahti

-Gettomasa ei ole vain räpin Suomen mestari, vaan myös aivan törkeän kova sylkee. Uuden levyn biisit on ihan sikakovia. Gettomasa sai juuri tehtyä tänä vuonna levyn, mutta puskee senkin jälkeen uutta musaa. Tämä on sinällään tavatonta – ei varmaan missään muualla maailmassa onnistuisi tollainen, että julkaiset levyn ja kolmen kuukauden päästä julkaiset uutta musaa. Jos joku ei ole vielä nähnyt missä suomiräppi menee vuonna 2016, niin se on Gettomasa.

Gettomasa esiintyy Tent stagella kello 14:30.

Tre-Funk III

Tre-Funk III esiintyy Street stagella kello 15:30. // Kuva: Promokuva.

- Tässä yhdistyy suomiräpin historia ja tulevaisuus – mahtava tuotanto! Tre-Funk III:ssa on siis Hannibal, joka edustaa sitä historiaa. Sitten on Haamu, joka on todella ainutlaatuinen räppäri Suomessa. Monesti suomiräppäreillä on se, että joko teet huumorilla tai semmoisella ihmeasenteella. Haamu ei ole mitään näistä, vaan tietyllä tavalla yksi harvoja vakavasti otettavia räppäreitä Suomessa – mahtava lyyrikko. Joten tiivistettynä: Tre-Funk III – kannattaa ehdottomasti tsekkaa.

Tre-Funk III esiintyy Street stagella kello 15:30.

Lue myös: Funkia ja räppiä yhdistelevä Tre-Funk III nousee rap-piireissä kohinalla: kollegat kehuvat, ja häröily uppoaa myös yleisöön

Töölön Ketterä

Töölön Ketterä esiintyy Street stagella kello 14:00. // Kuva: Promokuva.

- Vaikka he eivät nyt ehkä mitään pioneereja suomigrimessa ole, niin tämä saattaa olla selkeästi se, mikä nostaa grimen Suomessa ihan uudelle tasolle. Näen näissä jätkissä ihan todella, todella – todella paljon potentiaalia.

Töölön Ketterä esiintyy Street stagella kello 14:00.

+

Voit nähdä Xmiehen ja koko Lyömättömät-possen tositoimissa Blockfestillä perjantaina Stadium stagella kello 15:15.

Blockfestin koko aikataulun voit katsoa tästä.

YleX on vahvasti mukana Tampereen Blockfesteillä 19.–20. elokuuta. Lue kaikki jutut ja seuraa tunnelmaa radion ja verkkosivujen kautta tästä.

Lue myös:

"Tamperelaisuus ei ole este olla artisti" – mikä tekee Mansesta uskottavan rap-kaupungin?

Blockfestin skaba ratkesi: Mäkki täyttää viimeisen slotin

Funkia ja räppiä yhdistelevä Tre-Funk III nousee rap-piireissä kohinalla: kollegat kehuvat, ja häröily uppoaa myös yleisöön

Biisianalyysissä All Good Everything: Cheekin uutuuskappale on vuoden 2016 Coco Jamboo