Hyppää pääsisältöön

Riikan vlogi: Mikä ihmeen omniwerk?

Toimittaja Riikka Holopainen ja säveltäjä Lauri Porra.
Toimittaja Riikka Holopainen ja säveltäjä Lauri Porra. Kuva: Sandra Saulo/YLE riikka holopainen,Lauri Porra

Toimittaja Riikka Holopainen halusi tietää, minkälainen soitin omniwerk oikein on. Soittimella on oma osuutensa Juhlaviikkojen avajaiskonsertissa ja säveltäjä Lauri Porran teoksessa Kohta. Lauri Porra on tilannut omniwerkin soitinrakentaja Jukka Ollikalta ja soitinsuunnittelija Jonte Kniftiltä. Kyseessä on kahden soittimen yhdistelmä eikä soittaminen ei ole aina aivan ongelmatonta. Omniwerk on ollut olemassa kaksi vuotta ja se soi aina silloin tällöin konserteissa ja taideprojekteissa. Muutoin soitin majailee Lauri Porran makuuhuoneessa.

Kuvaus: Sandra Saulo & Laila Kangas. Editointi: Sandra Saulo.

Lue & katso myös Kamarikesä tarjoili harvinaista herkkua – Ritarihuoneella soi omniwerk