Hyppää pääsisältöön

Isäni ja Johnny Cash

Johnny Cash ja hänen managerinsa Saul Holiff
Johnny Cash ja Saul Holiff. Johnny Cash ja hänen managerinsa Saul Holiff teeman rockdokumentit

Kertomus tähdestä ja miehestä hänen varjossaan eli Johnny Cashista ja tämän 1960–70-lukujen managerista Saul Holiffista.

”Ennen Johnnya ja Junea oli Johnny ja Saul.” Isäni ja Johnny Cash on tarina kolmesta miehestä: laulajasta, hänen manageristaan ja tämän pojasta.

Osin dramatisoitu dokumenttielokuva kertoo suuresta tähdestä ja miehestä hänen varjossaan eli Johnny Cashista ja hänen 1960–70-lukujen manageristaan Saul Holiffista. Tämän hyvin henkilökohtaisen dokumenttielokuvan ohjasi managerin poika Jonathan Holiff.

Isänsä itsemurhan jälkeen Jonathan Holiff löysi tämän jäämistöstä valtavan määrän materiaalia, joka kertoo tähden ja managerin pitkästä, läheisestä suhteesta. Sitä läpikäydessään ja dokumenttia tehdessään poika teki postuumin sovinnon etäiseksi jääneen isänsä kanssa.

Isäni ja Johnny Cash on kerännyt palkintoja ja valittu yleisön suosikiksi useilla dokumenttielokuvafestivaaleilla.

  • Isäni ja Johnny Cash (My Father and the Man in Black), Kanada 2012. Dokumenttielokuva, ohjaus Jonathan Holiff.

isäni ja Johnny Cash sai Suomen-ensi-iltansa Teemalla talvella 2014 Johnny Cashille omistetussa Teemalauantaissa.

Nuori Jonathan Holiff ja Johnny Cash. Arkistokuva osin dramatisoidusta dokumenttielokuvasta Isäni ja Johnny Cash (My Father and the Man in Black). Ohjaus Jonathan Holiff.
Minä ja Johnny Cash: nuori Jonathan Holiff ja mies mustissa. Nuori Jonathan Holiff ja Johnny Cash. Arkistokuva osin dramatisoidusta dokumenttielokuvasta Isäni ja Johnny Cash (My Father and the Man in Black). Ohjaus Jonathan Holiff. Johnny Cash,teeman rockdokumentit,My Father and the Man in Black,populaarimusiikki

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa