Hyppää pääsisältöön

Gettomasa on Blockfestin Chosen One – vierailijat maustivat kehutun räppärin keikkaa

Gettomasa kuului Blockfest-lauantain ensimmäisiin esiintyjiin. Aikainen ajankohta ei räppäriä hidastanut.

Gettomasa villitsi Tent Stagella lauantaina. // Kuva: YleX/Katariina Salmi

Suosionosoitukset olivat valtavat, kun Gettomasaasteli Blockfestin telttalavalle lauantaina alkuiltapäivästä. Fanien ilmeet olivat näkemisen arvoiset, kun räppäri aloitti show’nsa ilman paitaa.

Vaikka Gettomasan vatsa- ja selkälihakset olivat varsin vaikuttavat, paljon kovempaa iskivät artistin riimit.

Hypetetyltä räppäriltä voitiin jo etukäteen odottaa kovaa festarivetoa, sillä artistin keväällä julkaisema Chosen One -levy keräsi valtavan määrän kehuja sekä kriitikoilta että rap-yleisöltä.

Festarin ensimmäiset keikat ovat kuitenkin aina vaikea paikka, mutta Gettomasa ei tuottanut pettymystä. Iltapäiväkeikka keräsi Blockfestin teltan reilusti yli puolilleen yleisöä, eikä aikainen ajankohta hidastanut menoa yhtään.

Rapin Suomen-mestari otti lavan haltuun asenteella: jyväskyläläisräppäri laittoi yleisön huutamaan ääneen KPC Recordsin ja Vellamo-possensa nimiä. Nykyään JVG:n PME Recordsille levyttävän artistin viittaus uuteen levy-yhtiöön nähtiin vasta keikan viimeisessä biisissä, kun Gettomasa veti aiemmin tällä viikolla julkaisemansa Suzuki-remixin JVG:n Raiders-biisistä.

Blockfesteillä Gettomasa tarjoili rap-nälkäiselle yleisölle Chosen One -levyn biisejä, mutta myös vanhempia kappaleita muun muassa Vellamo LP:ltä. Uudelta albumilta yleisöön iskivät etenkin Kuulokkeet, Chosen One ja Missä oot poika, jotka kuuluivat keikan kohokohtiin.

Gettomasalla on ollut Chosen Onen julkaisemisen jälkeen kova biisinteko-flow, ja artisti on julkaissut sinkkuja koko kesän ajan tasaiseen tahtiin. Räppärin fanit ovat todella ottaneet jokaisen uuden biisin haltuun, sillä esimerkiksi kesäkuussa julkaistu Pelaat ittees oli yksi keikan kovimmista hetkistä.

Settiin mahtui myös muutama fiittaaja, kun lavalle astui ensin suomiräpin grand old man Sere ja myöhemmin Pajafella. Myös tuplaaja Joppe Jee ja DJ Lyttä pääsivät esittelemään rap-taitojaan, ja yleisö otti kaiken innolla vastaan.

Keikan stara oli kuitenkin Gettomasa itse. Karismaattinen räppäri huomioi ja huudatti yleisöä niin, ettei Blockfest-väki voinut kuin heiluttaa räppikäsiä mukana.

Ennen Blockfestiä Lyömättömien Xmies listasi Gettomasan keikan festarin kiinnostavimpiin. DJ-tuottaja Xmies perusteli valintansa sillä, että Gettomasa edustaa suomiräppiä juuri tällä hetkellä.

Blockfest-keikan perusteella näyttää siltä, että suomirap kuulostaa todella hyvältä. Yleisö näytti myös olevan sitä mieltä, että Gettomasa on se Chosen One.

Lue myös:

Gettomasa julkaisi kevään hypetetyimmän rap-levyn, eikä julkaisutahti laannu: Oon saanut uusia korvapareja, joille räpätä

Hip hop -ikoni Nas vakuutti Blockfest-perjantaina – intohimo huokui esiintymisestä

Suomen nälkäisin uusi rap-yhtye herätti Blockfest-yleisön aamujumpallaan

Blockfest-perjantai kuvina: Lyömättömät avasi festarit, Nas lunasti isot odotukset ja JVG kruunasi kesän