Hyppää pääsisältöön

Hip hop -ikoni Nas vakuutti Blockfest-perjantaina – intohimo huokui esiintymisestä

42-vuotias amerikkalaisräppäri Nas toi tuulahduksen New Yorkin kulta-ajoista Tampereelle Blockfest-perjantaina. Räppärin kotikaupunki näkyi myös keikan visuaaleissa.

Tunnetta! // Kuva: YleX / Katariina Salmi

Perjantain pääesiintyjä Nas esiintyi Blockfesteillä omasta toiveestaan jo ennen illan päättänyttä hurjassa vedossa olevaa JVG:tä. Nas tunnetaan erityisesti uskomattomasta flow’staan, tarkkanäköisistä lyriikoistaan ja vaikuttavasta läsnäolostaan lavalla.

Blockfest-lavalla Nas lunasti esiintyen pelkistetysti vain DJ:n ja rumpalin kanssa. Karismaattinen Nas tiputteli vanhoja hittejä pitkin keikkaa fanien korvakarkiksi.

Yleisö Nasin keikalla // Kuva: YleX / Katariina Salmi.

Räppärin levyjä on myyty yli 25 miljoonaa kappaletta, hän on ollut 13 kertaa Grammy-ehdokkaana ja peräti kuusi hänen albumiaan on ylittänyt platinarajan USA:ssa. Nasista tekee tällä hetkellä ajankohtaisen myös Netflix-sarja The Get Down, jonka kertojaääni hän on. Lisäksi Nas on yksi sarjan tuottajista, ja hänen musiikkiaan kuullaan myös sarjan soundtrackillä.

Nas esiintyi nyt neljättä kertaa Suomessa. Viimeisin Nasin Suomen keikka nähtiin maaliskuussa 2011 Helsingin The Circus -klubilla. Silloin lavalla nähtiin energinen ja hyvinvoiva artisti, aiemmin Helsingin Kaapelitehtaalla Nas ei ollut niin kovassa iskussa. Silloin lavalla esiintyi väsynyt ja pöhöttynyt räppäri, joka tuli kaiken lisäksi myöhässä lavalle.

Nyt väsymyksestä ei ollut tietoakaan. Karismaattinen Nas piteli koko stadionillista faneja käsissään. Tarkkanäköinen tarinankertoja tiputteli myös Michael Jackson -sampleja, ja kehui tietysti suomalaisyleisöä.

- Hip hop on sitä, että erilaiset ihmiset ja genret tulevat yhteen, Nas spiikkaa.

Keikalla kuultiin myös pätkä Vivaldia.

- Tykkään poltella ja kuunnella tätä.

Nas ja sininen ilta // Kuva: YleX/Katariina Salmi

Intensiivinen rap-ikoni osoitti, että tuli Blockfesteille tosissaan, sillä kyseessä ei todellakaan olllut mikään tylsistyttävä rutiiniveto. Oli ihanaa nähdä lavalla niin pitkän linjan artisti, joka edelleen rakastaa työtään.

Lue myös:

Ovatko nämä Blockfestin kuusi kiinnostavinta keikkaa? Tsekkaa hip hop -konkari Xmiehen tärpit

Suomalaisräppärit innostuivat The Get Down -uutuussarjasta: Asiat kerrotaan hip hop -koodiston mukaisesti ja asiantuntemus näkyy läpi 

"Tamperelaisuus ei ole este olla artisti" – mikä tekee Mansesta uskottavan rap-kaupungin? 

Nas on X // Kuva: YleX/Katariina Salmi
Nas // Kuva: YleX/Katariina Salmi
Nas Blockfestin päälavalla // Kuva: YleX/Katariina Salmi
Tytöt fiilaa Nasin keikalla. // Kuva: YleX/Katariina Salmi
Nas ja sininen ilta // Kuva: YleX/Katariina Salmi
Sininen ilta // Kuva: YleX/Katariina Salmi
Yleisö Nasin keikalla // Kuva: YleX / Katariina Salmi.
Tunnetta! // Kuva: YleX / Katariina Salmi