Hyppää pääsisältöön

Kube kuittaili MG:lle, rap-ikoni NAS hurmasi ja mimmienergia kupli – tässä 12 timanttista hetkeä Blockfesteiltä

Blockfest oli jälleen loppuunmyyty, ja bileet sen mukaiset. Viikonloppuna nähtiin uskomattomia keikkoja ja yllättäviäkin vetoja.

ASAP Rockyn show veti Ratinan stadionin täyteen ihmisiä. // Kuva: YleX/Katariina Salmi

Festarikesä sai arvoisensa päätöksen, kun rap-festari Blockfest sai koko Ratinan bailaamaan Tampereella. Festari oli jälleen kerran loppuunmyyty, ja yleisöä oli paikalla jopa 60 000 kävijän verran.

Tämän kesän Blockfest oli silkkaa rap-tykitystä. Festarilla vakuuttivat niin kotimaiset kuin ulkomaisetkin kärkinimet Nasista Cheekiin.

Ikimuistoisia keikkoja ja hetkiä oli valtava määrä, tässä niistä joitakin!

1. Nas veti intohimoisen keikan

Intensiivinen rap-ikoni oli vieläkin elämänsä kunnossa. Räppäri osoitti, että tuli Blockfesteille tosissaan, sillä kyseessä ei todellakaan ollut mikään rutiiniveto. Pitkän linjan artistin keikasta välittyi intohimo hip hopiin.

Lue myös:

Hip hop -ikoni Nas vakuutti Blockfest-perjantaina – intohimo huokui esiintymisestä 

Nas ja sininen ilta // Kuva: YleX/Katariina Salmi

2. G-Eazy dissasi Donald Trumpia

Yhdysvaltalaisräppäri G-Eazy otti kantaa kotimaansa presidentinvaaleihin. Artisti veti Blockfesteillä aiemmin tänä kesänä julkaistun Fuck Donald Trump pt. 2 -biisin, jossa arvostellaan avoimesti republikaanien presidenttiehdokasta Donald Trumpia.

Räppäri myös spiikkasi siitä, miten kauhea ehdokas Trump on Yhdysvaltojen pressaksi.

3. Kasmir ilman partaa!

Kasmir leikkasi vastikään tavaramerkkinsä tuuhean parran, ja siitäkös vasta syntyi myräkkä. Nyt artisti esiintyi ensimmäistä kertaa Blockfesteillä ilman ikonista partaansa. Kasmir veti erittäin kovan keikan stadionlavalla, eikä show’sta puuttunut pyroja tai hittejä. Keikalla kuultiin muun muassa Vauvoja, Amen ja Ryan Gosling.

4. JVG kruunasi perjantain

JVG paketoi oman kesänsä vaikuttavalla Blockfest-keikalla. Toisiksi viimeisenä kuultu Hehkuu oli todella vaikuttavannäköinen esitys, kun yleisö nosti sytkärit ja kännykän valot pimeässä kesä-illassa. Keikka päättyi näyttäviin ilotulituksiin.

Lue myös:

JVG:n homma etenee – tämä festarikesä nosti rap-yhtyeen täysin uudelle tasolle 

JVG Blockfesteillä. // Kuva: Katariina Salmi/YleX

5. Mimmiartisteja oli vain muutama, mutta he olivat sitäkin kovempia

Blockfest on tunnetusti miesvoittoinen festari. Tälläkin kertaa ohjelmistossa oli mukana vain neljä naista, mutta kyseiset mimmit todella ansaitsivat paikkansa festarilla. Blockfestin ainoat räppäävät naiset olivat rapduo SOFAn SonSon ja FanFan. Kaksikko veti äärimmäisen energisen keikan Street Stagella ja ihastutti etenkin freesillä meiningillään ja Tyttörukka-biisillään.

Myös urbaania poppia esittävä Evelina hurmasi festarilla. Lauantaina Tent Stagella esiintynyt laulaja kiitteli spiikissään Blockfestin järjestäjiä siitä, että juuri hän pääsi festarille esiintymään yhtenä harvoista naisartisteista. Lisäksi Blockfesteillä vakuutti Ruger Hauerin kanssa esiintynyt Reginan Iisa.

Lue myös:

Blockfest on edelleen miesartistien festari – naisia mukana 4: "Meitä vaan on niin vähän" 

SOFA Street Stagella. // Kuva: YleX/Katariina Salmi

6. Kube täytti fanien toiveet ja kuittaili MG:lle

Kube esiintyi lauantaina Tent Stagella, ja fanit vaativat pitkin keikkaa, että räppäri vetäisi keväällä julkaisemansa MIKSU-biisin. Kappaleessa Kube heittää herjaa suosikkiräppäri Mikael Gabrielille. Blockfesteillä Kube laittoi yleisön huutamaan MIKSU-biisin kohtaa, jossa räpätään MG:n kellosta. Osamaksurolexi-huuto kaikui lähes täydessä teltassa.

7. Uutistenlukija vetäisi pikku freestyle-räpit

YleX teki Blockfesteiltä suoraa radiolähetystä, jossa kuultiin muun muassa Lyömättömien ja YleX Aamun Idan ja Samuelin läppiä. Yllättävin radiohetki kuultiin lauantaina, kun YleX:n uutistenlukija Viljami Vaarala tuli vetämään freestyle-räppinä uutisia yhdessä Lyömättömien kanssa. Viljami veti studiossa kuin vanha tekijä ja sai freestyle-mestari Lyömättömiltä suosionosoitukset. Ei taitaisi Matti Rönkä taipua samaan kuin Viljami!

Alta voit kuunnella, miten Lyömättömät ja Viljami räppäsivät. Freetyle-uutiset alkavat kohdasta 1:00:30.

8. Töölön Ketterän haippi on totta

Nouseva rap-yhtye lämmitti Blockfest-yleisön kakkospäivään. Keikallaan Töölön Ketterä osoitti olevansa äärimmäisen kunnianhimoinen uusi rap-ryhmä, josta tullaan vielä kuulemaan paljon. Aikainen esiintymisajankohta ei yhtyettä pysäyttänyt, vaan räppärit vetivät täysillä.

Lue myös:

Suomen nälkäisin uusi rap-yhtye herätti Blockfest-yleisön aamujumpallaan 

Töölön Ketterä Blockfesteillä. // Kuva: Katariina Salmi/YleX

9. Gettomasa on Blockfestin Chosen One

Toinen suomiräpin nouseva nimi on jyväskyläläinen Gettomasa. Räppäri julkaisi viime keväänä äärimmäisen hypetetyn rap-levyn, jota ylistivät sekä kriitikot että kuuntelijat. Blockfesteillä Gettomasa vakuutti yleisön siitä, ettei hänenkään haippinsa ole turhaa. Riimit iskivät kovaa, kun räppäri veti sekä aivan uusia että hieman vanhempiakin biisejä.

Lue myös:

Gettomasa on Blockfestin Chosen One – vierailijat maustivat kehutun räppärin keikkaa

10. Blockfest Looks oli tyylin juhlaa

Blockfesteillä nähtiin jälleen kerran toinen toistaan katu-uskottavampia lookeja. Räppiletit, kalastajahatut ja pelipaidat olivat kovassa huudossa, mutta festarilla pystyi bongaamaan myös hieman erilaisempiakin asukokonaisuuksia. Paljon näki myös esimerkiksi Adidaksen vaatteita.

Blockfest-yleisöä // Kuva: YleX/Katariina Salmi

Lue myös:

Blockfest-perjantai kuvina: Lyömättömät avasi festarit, Nas lunasti isot odotukset ja JVG kruunasi kesän

11. ASAP Rocky korvasi viime kesän Ruisrock-keikan

Yhdysvaltalaisräppäri ASAP Rockyn keikka meni viime vuonna Ruississa hieman penkin alle. Veto alkoi lähes tunnin myöhässä ja kesti vain kuuden biisin verran. Nyt ongelmista ei ollut tietoakaan, kun räppäri villitsi Ratinan hurjalla show’llaan. Hitit saivat yleisön mylvimään innolla mukana niin, että viime vuoden mahdolliset pettymykset pyyhkiytyvät kertaheitolla.

Lue myös:

Tältä näytti A$AP Rockyn villi keikka superfanien silmin: "Tää päivä muistetaan ikuisesti"

ASAP Rocky Blockfesteillä. // Kuva: YleX/Katariina Salmi

12. Ruger Hauerin yhteislaulutuokio päätti Telttalavan bileet

Suomirap-trio Ruger Hauer ja tätä fiitannut Regina esiintyivät samaan aikaan Cheekin kanssa. Kun Cheek laulatti stadionilla, Rugerit pistivät pystyyn sellaisen yhteislauluhetken, että Telttalava raikui. Lähes täysi teltta innostui etenkin uudesta Sekaisin-hitistä ja  viimeisenä kuullusta Täällä-biisistä. Yleisö jäi vaatimaan hurjasti lisää, mutta soittoaikarajoitukset tulivat vastaan. Ehkä ensi kesänä sitten taas.

YleX festaroi Blockfesteillä vahvasti mukana. Kaikki Blockfest-uutiset, upeat keikkakuvat ja reportaasit voit lukea täältä!

Lue myös:

Tubettajan Blockfest-show oli kaukana flopista – Arttu Lindeman sytytti yleisön liekkeihin 10 minuutissa

Gaselleita hehkutetaan sukupolvensa ääneksi – Blockfesteillä innostivat kuitenkin enemmän biitit kuin raastavat lyriikat

Blockfest on loppuunmyyty ennakkoon – kuten jokaisena vuotena aiemminkin