Hyppää pääsisältöön

Tältä näytti A$AP Rockyn villi keikka superfanien silmin: "Tää päivä muistetaan ikuisesti"

Yhdysvaltalaisräppäri A$AP Rocky vakuutti Blockfest-yleisön. Hurjalla keikalla ei nähty yhtään suvantovaihetta.

A$AP Rockyn show'ssa pääosassa oli räppäri itse. DJ:tä ei lavalla näkynyt. // Kuva: YleX/Katariina Salmi

20-vuotias Otto Jalonen omistaa vain yhden CD-levyn. Se on A$AP Rockyn Long. Live. A$AP.

Netin ja striimauspalveluiden ajan kasvatti Jalonen on valtava A$AP Rockyn fani. Vaikka levyjä on hyllyssä vain yksi, se taitaa nykyaikana kertoa fanista entistä enemmän.

Jalonen on saapunut ystävänsä Jussi Juholan kanssa Blockfesteille katsomaan etenkin A$AP Rockya.

Kun A$AP Rocky valtaa Blockfestin päälavan lauantai-iltana, kaksikko ottaa idolinsa vastaan aivan lavan edustalla. LSD-hitti avaa keikan, ja bileet ovat valmiina alkamaan.

Kriitikoiden ylistämä 27-vuotias yhdysvaltalaisräppäri on oikeutetusti yksi Blockfestin pääesiintyjistä. Rap-posse ASAP Mobin nokkamies on napannut musiikillaan listojen kärkisijoja ja artistin viimeisintä At. Long. Last. A$AP. -levyä on pidetty yhtenä vuoden 2015 parhaista rap-albumeista.

Rankoista oloista ponnistaneen räppärin tausta on myös pysäyttävä: isä on istunut vankilassa huumeiden myymisestä, isoveli ammuttiin New Yorkin kaduilla.

Blockfesteillä A$AP Rockyn karisma puree. On selvää, että räppäri on iso stara myös Suomessa, niin hyvin yleisö osaa räpätä mukana artistin kappaleita. Blockfest-kansa innostuu etenkin Multiply, Fuckin’ Problems ja Wild For The Night -biiseistä.

A$AP Rockylla oli Blockfest-lavalla erillinen koroke, jonka päällä artisti räppäsi. // Kuva: YleX/Katariina Salmi

Skrillexin kanssa yhteistyössä tehty Wild For The Night on nannaa myös superfaneille Jaloselle ja Juholalle, sillä biisi sai kaksikon fanittamaan A$AP Rockya toden teolla.

Kappale iski aikoinaan niin kovaa, että jätkien kaveriporukassa lyötiin vetoa siitä, kuka oppii ensimmäisenä räppäämään kappaleen ulkoa. Jalonen vei skaban.

Blockfest-keikalla suosikkiriimit muistuivat jälleen kevyesti mieleen.

- A$AP veti kaikki biisit, joita toivoinkin. Olin kananlihalla koko ajan, Jalonen kertoo keikan jälkeen.

ASAP Rockyn superfanit Otto Jalonen ja Jussi Juhola tekivät käsimerkit idolinsa kunniaksi ennen tämän keikkaa. // Kuva: YleX/Katariina Salmi

Kaverukset olivat katsomassa suosikkiartistiaan myös viime kesänä Ruisrockissa. Tuolloin keikka oli pienoinen pettymys, sillä veto alkoi myöhässä ja kesti vain puolisen tuntia. Ystävysten mukaan meininki latistui tuolloin hieman, mutta Blockfest-keikka oli jätkien mielestä aivan toista maata.

A$AP Rockyn live-esiintyminen oli niin energistä, että yleisön oli helppo tempautua mukaan. Räppäri hyppi ja pomppi, juoksi ympäri lavaa ja otti kontaktia yleisöön.

- Siis nyt on ihan sanaton fiilis. Kaikki olivat niin hyvin messissä koko keikan ajan, jengi vaan pomppi ja bailasi.

Ratinan stadionilla todella huomasi, että yleisö rakastaa ASAP Rockya. Kun artisti polvistui kyykkyasentoon ja hymyili kultaiset hampaat loistaen, festarikansa puhkesi spontaaneihin suosionosoituksiin.

Blockfest-yleisö näytti rakastavan ASAP Rockya. // Kuva: YleX/Katariina Salmi

Superfanit Jalonen ja Juhola yllättyivät keikan puolivälissä, kun A$AP Rocky kertoi haluavansa soittaa yleisölle omaa lempimusiikkiaan. Kun ilmoille kajahtivat House Of Painin Jump Around ja Nirvanan Smells Like Teen Spirit, yleisö alkoi pomppia ilmaan villisti ja viskoi käsiään ilmaan.

- Pitäkää ääntä Kurt Cobainille, lepää rauhassa, räppäri spiikkasi.

Superfanien mielestä potpuri toimi.

- Se oli off-topic, mutta kaikkihan ne biisit tuntee. Siisti veto, Jalonen kehuu.

Toinen iloinen yllätys nähtiin jo keikan alkupuolella, kun A$AP Rockyn kollega ASAP Mobista asteli lavalle. ASAP Twelvyy liekitti yleisöä, tuplasi Rockyn räppejä ja esitteli myös omia rap-taitojaan.

- Emme osanneet yhtään odottaa, että Twelvyy tulisi lavalle. Se oli uskomatonta, kun oltiin vielä puhuttu aiemmin päivällä, kuinka siistiä se olisi, fanit hehkuttavat.

Kun keikka päättyi A$AP Rockyn nuoren suojatin Playboi Cartin What-coveriin, Blockfest-yleisö oli todella antanut kaikkensa pimentyneessä festari-illassa.

- Keikka oli kaikkea, mitä odotin ja vielä vähän lisää. Tää päivä muistetaan ikuisesti.

Muokkaus 21.8. kello 13:40: Keikalla oli mukana ASAP Twelvyy, ei ASAP Ferg, kuten jutussa aluksi kerrottiin.

Lue myös:

A$AP Rockyn keikasta oli tulla pannukakku - lopulta räppäri sai maan tärisemään

Hip hop -ikoni Nas vakuutti Blockfest-perjantaina – intohimo huokui esiintymisestä

Blockfest-perjantai kuvina: Lyömättömät avasi festarit, Nas lunasti isot odotukset ja JVG kruunasi kesän