Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Suomeksi pääkuva

Floor Jansen: "Olen todella liikuttunut"

To Nightwish with love -dokumentin kuvaajat, yhteiskuva
To Nightwish with love -dokumentin kuvaajat, yhteiskuva Kuva: Sami Hahtala / Yle To Nightwish with Love

To Nightwish with Love -dokumentin ensi-ilta on onnellisesti takana. Ensi-iltaan osallistunut Nightwish kehui dokumenttia, paikalla olleet kuvaajat rakastivat näkemäänsä, ja Facebookiin streamattua lähetystä on maanantaihin mennessä katsottu jo lähes 150 000 kertaa. Meillä ohjaajilla on hymy herkässä - tämä ei olisi voinut mennä paremmin!

“Olen todella liikuttunut”, Floor Jansen sanoi elokuvan ensi-illassa. Myös yhtyeen muut jäsenet olivat iloisia näkemästään.

“Tämä oli loistava! Dokumentissa kiteytyi se, että musiikki on jakamista. Dokumentin kohokohta minulle on se, että yhdistämme ihmisiä huolimatta kansallisuudesta, iästä, sukupuolesta tai rodusta,” Tuomas Holopainen mietti elokuvan katsottuaan.

Katso yhtyeen tuoreeltaan antamat kommentit dokumentista

Ensi-iltaan Himokselle oli saapunut faneja Alankomaista, Argentiinasta, Brasiliasta, Isosta-Britanniasta, Ranskasta, Serbiasta, Suomesta ja Ukrainasta.

Tilaisuus välitettiin Nightwishin Facebook-sivulle, jossa sitä on katsonut jo 150 000 ihmistä.

Dokumentin tekemiseen osallistui satoja faneja yli 50 maasta. Lopputulos on 18-osainen verkkosarja, dokumenttielokuva, ja paljon muuta.

Yle Teemalla on sunnuntaina 28.8. Nightwish-ilta, jossa esitetään Tuomas Holopaisen haastattelu, To Nightwish with Love dokumentti sekä kooste Nightwishin Meksikon-keikasta.

Ensi-ilta keräsi paljon huomiota myös lehdistössä

Keskisuomalainen - katso hienot kuvat ensi-illasta!
Yle Uutiset - dokumentin kuvaajien haastattelu
Kulttuuricocktail - lue argentiinalaisen Andrean ja Tuomas-puuman tarina
Aamulehti - ohjaajien haastattelu
Savon Sanomat - ensi-iltatunnelmia

Bravewords
Pitch Magazine
Venia Magazine
Screaming Guitars

Katso To Nightwish with Love -dokumenttisarja täältä

  • To Nightwish: Musiikkivideo

    Nightwish-hitit sovitettiin ja soitettiin fanivideoksi.

    Nightwish-hitit Storytime ja Alpenglow yhdistettiin samaan sovitukseen, jonka bändin fanit soittivat ja lauloivat kukin omassa rauhassaan. Äänitiedostot miksattiin yhteen ja lopputuloksesta ohjattiin musiikkivideo - jossa jokainen jälleen kuvasi oman osuutensa kotimaassaan.

  • Kiteen kutsu

    Nightwishin kotipaikkakunta houkuttaa faneja

    Nightwishin kotipaikkakunnalla järjestetään bändin kunniaksi kesäisin taideviikko, johon osallistuu kymmeniä faneja eri puolilta maailmaa.