Hyppää pääsisältöön

Lucasin tie yläasteen välitunnilta soittolistojen kärkeen: ”Olen saanut enemmän swägiä”

Lucasin pehmeä ja hunajainen lauluääni johdatti pojan välitunnilta studioon, ja nyt tulee debyyttialbumi.

Perjantaina julkaistavaa debyyttialbumia on hiottu vuosia. Lucas kertoo, ettei albumin kanssa haluttu kiirehtiä, jotta tulos olisi niin hyvä kuin mahdollista. Lucas oli Anne Lainnon vieraana Uuden musiikin aamuvuorossa maanantaina. // Kuva: YleX

17-vuotiaan Lucasin tarina alkoi muutama vuosi sitten kuin suoraan High school -elokuvasta.

Silloin 14-vuotias Lucas jammaili välitunnilla musiikkiluokassa. Luokan ohi käveli tuottaja Milos Rosas, joka oli koulussa talent-shown tiimoilta. Tuottaja kuuli nuoren miehen laulun ja vakuuttui. Studiossa työskentely alkoi.

Nyt edessä on 17-vuotias Lucas, jonka debyyttialbumi julkaistaan perjantaina. Hänen ensimmäinen sinkkunsa Aurinkoo julkaistiin lähes tasan vuosi sitten. Sitä seurasivat sinkut Täydellisen epätäydellinen ja Kauniita yhdessä – sekä viimeisimpänä Jäätyy. Hunajaiset rakkauslaulut ovat kiivenneet soittolistoilla, ja takataskussa on jo kultaa ja platinaa.

Viimeinen vuosi on ollut räjähdysmäistä hypetystä. Vaikka biisejä onkin tehty vuosien mittaan, onko juuri viimeinen menestyksekäs vuosi ollut sitä, mitä odotettiin?

- Enhän mä tiennyt, miten biisit tulevat menemään Spotifyssa ja tälleen, mutta on mennyt tosi hyvin. Olen todella iloinen ja tyytyväinen.

Erityisesti se, kun jo yläasteella kirjoitettu Kauniita yhdessä myi platinaa, on kohokohtana mielessä. Lucas kertoo myös, että hänet on hiljalleen alettu tunnistamaan kadulla.

- Jengi tulee kadulla puhumaan ja ottamaan kuvia. Se on tosi outoa minulle, mutta tietysti makeeta ja siistiä. Olen todella kiitollinen siitä – minun pitää vain tottua siihen, Lucas naurahtaa.

Vuosi on ollut vauhdikas. Miten Lucas itse ajattelee: onko hän muuttunut vuoden aikana?

- Joo, olen muuttunut niin paljon! Siitä, kun mun eka sinkku meni ulos, tyyli ja luonne ovat muuttuneet. Tämä kuulostaa ehkä cheesyltä, mutta sanoisin että mä olen saanut enemmän swägiä, hän kuvailee.

- Se miltä näytin silloin, kun Aurinkoo tuli ulos, niin olin vähän finsve, tiedätkö, oli liivi ja Ralph Laurenin paita, Lucas naurahtaa.

- Vanhoja kuvia kun katsoo, niin hävettää paljon, hän lisää.

Myös muutosta luonteessa on havaittavissa.

- Olen enemmän positiivinen. Ennen ehkä hermostuin aika helposti, nykyään olen aika iisi.

Arttu Lindeman auttaa someen suhtautumisessa

Lucas sanoo, että ehkä vaikeinta on ollut ottaa sosiaalinen media haltuun. Lucas viettää aikaa tubettaja-räppäri Arttu Lindemanin ja tubettaja Jaakko Parkkalin kanssa, joka auttaa asiaa.

- Alussa some oli todella vaikeaa – tai on se vieläkin. En tiedä, mikä siinä on. On ollut tosi hyvä, kun olen ollut Artun ja Jaakon kanssa, niin opin heiltä. He ovat niin luontevia.

Lucasin ja Lindemanin hengailu on muutenkin tuottanut hedelmää: tänään julkaistiin Lindemanilta sinkku Faijas, jossa Lucas fiittaa.

Debyyttialbumilla neljä omaa biisiä

Jopa Suomen Ed Sheeraniksi luonnehdittu Lucas on aiemmin sanonut, että haluaa tehdä omaa musiikkia, eikä vain laulaa muiden biisejä. Tulevalla debyyttialbumilla neljään kappaleen tekijätietoihin on merkattu Lucas. Artisti kuitenkin on sitä mieltä, että tuleva albumi on juuri hänen näköisensä.

- Jos miettii, mä olen vain 17, ja tämä on mun ensimmäinen albumi. Moni näistä biiseistä oli tehty minulle. Olen vain tosi innoissani, hän sanoo.

- Olen yrittänyt olla tässä albumissa niin paljon messissä kuin mahdollista.

Lucas kertoo, että biisien teko on ollut paljon myös kehittymistä. Hän on oppinut paljon ja oppii koko ajan lisää huipputekijöiltä, kuten tuottaja Jurekilta.

- Kun aloitin, en ollut niin hyvä kirjoittamaan. Tehtiin paljon biisejä, ja toisessa albumissa yritän olla mukana ihan jokaisessa kappaleessa.

Oma seikkansa on myös se, että suomen kieli ei ehkä ole Lucasille se kaikista ominaisin kieli ilmaista itseään. Lucasin äiti on suomenruotsalainen ja isä saksalainen, joten ruotsi ja saksa ovat päällimmäisinä kielinä. Haaveena onkin, että joskus tulevaisuudessa Lucas kohdistaisi musiikillaan kansainvälisille markkinoille esimerkiksi englanniksi.

- Jos laulaa suomeksi Suomessa, on lähempänä yleisöä. Teen englanniksi sitten joskus, kun on sen aika.

Lucas kävi Uuden musiikin aamuvuorossa Anne Lainnon vieraana. Lucas kertoi YleX:n haastattelussa, että erityisesti biisi Kauniita yhdessä on lemppari tulevalta albumilta.

Nyt kuitenkin keskitytään täysillä tähän hetkeen, ja debyyttialbumin julkaisuun perjantaina. Viikonloppuna on myös luvassa Lucasin ensimmäinen K18-keikka Kaivohuoneella Arttu Lindemanin kanssa.

- Yleisö kuitenkin on se isoin juttu, ja nyt se on erilainen yleisö minulle. Ei jännitä, mutta odotan innoissani.

Menestyksekkäästi alkaneen artistiuran ohella Lucas keskittyy myös merkonomiopintoihinsa. Valinta on ollut oikein hyvä kiireiselle miehelle, jonka katse on jo seuraavassa albumissa.

- En tiedä, miten selviäisin lukiossa, hän toteaa.

Lucaksen debyyttialbumi on tällä viikolla YleX:n Viikon albumi. Lucas oli maanantaina Uuden musiikin aamuvuorossa, kuuntele koko haastattelu tästä.

Lue myös:

Miten pukeutua jännittävälle ensimmäiselle kouluviikolle? Näin tyylikkäät idolit neuvovat

YleXPopin Etkoilla esiintyvällä Lucaksella on suuret suunnitelmat: "Tavoitteeni ovat ulkomailla"

Poikapopparit ovat tulleet jäädäkseen – debyyttialbumin julkaiseva Benjamin vahvistaa buumia