Hyppää pääsisältöön

Tältä näyttää todella intohimoinen fanitus – Nightwish-fanien kuvaama dokumentti hurmaa Yle Areenassa

To Nightwish With Love -dokumentin tekoon osallistui bändin faneja yli 50 maasta.

- Tämän dokumentin haluaisin nähdä heti, totesi Nightwishin Tuomas Holopainen kuullessaan Ylen joukkoistusprojektista.

Valtava hanke kokosi yhteen metallibändi Nightwishin fanit ympäri maailmaa. Yle Areenassa lauantaina julkaistu dokumentti esittelee yhtyeen kannattajien omistatumista ja ihailua suosikkibändiään kohtaan. Dokkarin tiimoilta on kerätty myös verkkosarja ja nettiartikkeleja, jotka pääsee katsomaan täältä.

Nightwish on Euroopan menestyneimpiä metallibändejä: yhtyeen videoita on katsottu YouTubesta 680 miljoonaa kertaa viimeisten viidentoista kuukauden aikana. Bändin levyjä on myyty 8 miljoonaa kappaletta, ja sen Facebook-sivusta tykkää 4,4 miljoonaa ihmistä.

Fanit kertovat elämästään ja innostuksestaan Nightwishiin dokumentissa, jota varten lähetettiin videoita yli 50 maasta. Fanit tuottivat materiaalia myös musiikin, piirrosten ja animaatioiden muodossa.

- Fanien selviytymistarinat ja suomen kieliopinnot saivat meidät viimeistään ymmärtämään, miten valtava merkitys yhtyeellä on sen faneille, kertovat dokumentin ohjaajat Kaisa Alenius ja Harto Hänninen.

Nightwish pääsi katsomaan dokumenttia sen ensi-illassa viime viikonloppuna. Koko bändi oli vaikuttunut näkemästään.

- Olen todella liikuttunut, sanoi yhtyeen laulaja Floor Jansen Ylen haastattelussa.

Bändin keulahahmoihin koko sen uran kuulunut Tuomas Holopainen hehkutti jo aiemmin YleX:n haastattelussa yhtyeen faneja.

- Meillä on varmaan maailman lojaaleimmat ja intohimoisimmat fanit. Se kirjo ihmisiä on ihan valtava, mitä näkee tuolla keikoilla. Ehkä välillä tulee ylilyöntejä, mutta on ainoastaan hienoa, että elämässä on intohimoja.

Katsoja pääsee nyt itse arvioimaan, kuinka kovia Nightwish-fanit todella ovat.

To Nightwish With Love saa ensi-iltansa myös televisiossa. Dokkari esitetään sunnuntaina 28. elokuuta kello 21 Yle Teemalla Nightwish-teemaillassa.

Lue myös:

Tuomas Holopainen Nightwish-faneista: Välillä tulee ylilyöntejä, mutta on ainoastaan hienoa, että elämässä on intohimoja

Rock ei ole kuollut – Santa Cruz, Shiraz Lane ja Reckless Love pitävät siitä huolen

Yle tekee dokumenttia Nightwishista – superfani voi hakea projektiin mukaan