Hyppää pääsisältöön

27.8. Toiveuusinta: Kuunkuiskaajat vs. Finlanders

Kuunkuiskaajat vs Finlanders
Kuunkuiskaajat vs Finlanders Kuva: Yle Tartu Mikkiin

Lauantaina kansanmusiikki ja kansan musiikki kohtaavat, kun erityyppisen musiikin edustajat laittavat laulaen Tartu Mikkiin -sammon uumenissa! Tanssimusiikin kilometrimittari nakuttaa kompaten ja Mediapoliksen kanteleessa soi ainakin sata kuulasta kieltä.

Vuoden 2010 Työlki ellää -euroviisusta tuttu Kuunkuiskaajat kisaa tänään kahden pääjehunsa eli kansanmuusikko-säveltäjien Susan Ahon ja Johanna Hytin folkahtavan duolaulun voimin. Kuunkuiskaajia vastassa Tartu Mikkiin -kilpapaalulla ovat ensi vuonna 30-vuotista taivaltaan juhlivan suomalaisen tanssin monumenttiorkesterin Finlandersin rumpali-laulaja Jussi Lammela ja basisti-laulaja Aarne Hartelin.

Itse loihe laulamahan, sai itse sanelemahan: Ilta on suorastaan kipinöivä sekoitus tulkintaa, stemmaa, letkajenkkaa ja rautaisella ammattitaidolla mikkiin tarttumista. Nelikko tulkitsee omana versionaan kappaleen kuin kappaleen, oli se sitten alun perin Chisua, Junnua tai Raittista. Napin painamisessa käydään jonkinlainen lähes salamavauhtiin yltyvä erilliskisailu. Eihän se tietysti ihme ole, jos pitkän linjan muusikko tunnistaa kappaleen jo ensimmäisen sävelen murto-osasta. Erittäin usein perjantaipelin lopulliset luvut lukeva duettofinaali saa tälläkin kertaa jännittämään lopullista maailmanjärjestystä aivan viimeiseen asti.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Tartu mikkiin

 • Hyvää joulua!

  Tartu Mikkiin toivottaa sinulle ikimuistoista joulua!

  Tartu Mikkiin toivottaa sinulle ikimuistoista joulua! Oi jouluyö -klassikossa tunnelmoivat Diandra, Saara Aalto, Mikko Leppilampi, Lauri Mikkola ja Sami Hintsanen sekä Eeva Konnun johtama Tartu Mikkiin -bändi.

 • Sami Hintsanen - All You Need Is Love

  Rakkautta, sitä me kaikki tarvitsemme.

  All You Need Is Love on legendaarisen The Beatles -yhtyeen kappale ja John Lennonin sävelkynästä syntyisin; kappale on merkattu myös McCartneyn nimiin.

 • 27.8. Toiveuusinta: Kuunkuiskaajat vs. Finlanders

  Kuunkuiskaajat ja Finlanders tarttuvat mikkiin!

  Lauantaina kansanmusiikki ja kansan musiikki kohtaavat, kun erityyppisen musiikin edustajat laittavat laulaen Tartu Mikkiin -sammon uumenissa! Tanssimusiikin kilometrimittari nakuttaa kompaten ja Mediapoliksen kanteleessa soi ainakin sata kuulasta kieltä.