Hyppää pääsisältöön

Pokémon GO:n suosio on laskussa, mutta se ei true gameria kiinnosta – mikä näistä pelaajatyypeistä olet?

Osa Pokémon GO:n pelaajista oli mukana vain alun huumassa, mutta kovimpia pokekouluttajia ei hidasta mikään.

Pokémon GO:ta pelaa aiempaa harvempi. // Kuva: EPA/Narong Sangnak

Pokémon GO on ollut yksi kesän puhutuimmista jutuista. Pelaajat ovat metsästäneet pokémoneja ympäri maailmaa, ja välillä toikkaroineet vaarallisissakin paikoissa. Onpa joku saanut kerättyä jopa kaikki tähän mennessä pelissä julkaistut pokémonit.

Uusien tilastojen mukaan pelin suosio on kuitenkin kääntynyt laskuun. Taloussivusto Bloomberg kertoo, että yhä harvempi luukuttaa peliä joka päivä. Lisäksi lataukset, pelille omistautuminen ja peliin käytetty aika ovat vähentyneet.

Pelin suurin haippi on vaimentunut, mutta gymeillä taistellaan yhä. Kovimmat pelaajat etsivät yhä toinen toistaan parempia pokémoneja, ja niitä satunnaisia pokekouluttajiakin on yhä.

Mihin pelaajatyyppiin itse kuulut?

1. Hypessä mukana

Osallistuit mukaan kovimpaan Pokémon-huumaan, mutta peli jäi osaltasi ensimmäisille tasoille. Jaoit Instagramissa kuvan ensimmäisestä nappaamastasi pokémonista, joka luultavasti oli keittiössäsi piileskellyt aloituspokémon Squirtle, Bulbasaur tai Charmander.

Katso kuva Giphyltä

2. Viihdekäyttäjä

Kävit ostamassa matkalaturin, jotta voisit pelailla lenkkeillessä. Toivot, että löytäisit söpöjä pokémoneja, kuten Eeveen, Jigglybuffin tai Ponytan. Rattatan, Pidgey, Drowzeen tai Zubatin bongaaminen alkaa lähinnä ärsyttää. Et ole käynyt gymeillä, vaan keskityt uusien pokémonien etsimiseen.

Kuulut edelleen Facebookin valtakunnalliseen Pokémon GO -ryhmään, mutta alueellisiin keskusteluryhmiin et ole jaksanut liittyä.

Katso kuva Giphyltä

3. True Gamer

Olet jo niin pitkällä, että olet pystynyt kehittämään surkeana pidetyn pokémonin todella kovaksi toiseksi tai kolmanneksi muodoksi: esimerkiksi Magikarpin Gyaradokseksi. Käytät jonkin verran rahaa superball-palloihin tai munahautomoihin. Olet onnistunut hautomaan ainakin kolme 10 kilometrin munaa.

Käyt säännöllisesti gymeillä, ja olet niin hyvä, että olet voinut jättää statementtina huonon pokémonin valtaamallesi salille. Nautit siitä, kun laitat luren päälle, ja ihmisiä alkaa virrata paikalle. Myös usean luren asettaminen lähekkäin on sinusta parasta ikinä.

Olet kaivanut kaappien kätköistä vanhat Pokémon-dvd:t sekä pelit, ja nyt fiilistelet niitä uudelleen. Itse asiassa olet valinnut oman tiimisi sarjan ja pelien perusteella, esimerkiksi miettimällä, mitä Pokémon-peliä pelasit ensimmäisenä: sinistä vai punaista.

Katso kuva Giphyltä

Mikä luonnehdinnoista kuvaa sinua parhaiten? Kommentoi alle!

Lue myös:

Kaikki dissaavat Pokémon Go:n keltaista tiimiä – mutta näistä syistä se on oikeasti paras jengi

Pokémonien kuvaaminen voi olla tietoturvariski: "Kukaan ei todella tiedä, mihin näitä kuvia voidaan käyttää"

Matka maapallon toiselle puolelle kannatti – yhdysvaltalaismies sai napattua kaikki pokémonit