Hyppää pääsisältöön

Tältä näyttää 13-vuotias Robin haastattelussa ja ensimmäisessä Insta-kuvassa – listasimme ihania hetkiä synttärisankarin uralta

Muistatko, missä kuulit Frontside Ollien ensimmäisen kerran?

Robin Ruisrockin Rantalavalla // Kuva: Annika Miettinen

Robin Packalen täyttää keskiviikkona 24. elokuuta 18 vuotta. YleX onnittelee popparia täysi-ikäistymisestä! Keräsimme juhlan kunniaksi muistelemisen arvoisia hetkiä popparin uralta.

1. Frontside Ollie, eikä maailma ollut enää koskaan entisellään

Missä olit 16. tammikuuta 2012? Tuona kohtalokkaana päivänä maailma sai ensimmäisen kerran kuulla turkulaisesta popparista nimeltä Robin.

Suomalaiset jakaantuivat Frontside Ollien suhteen kahtia: Toisten mielestä kappale oli parasta poppia vuosikausiin, toisten mielestä biisi oli vitsi, jossa ei ollut päätä eikä häntää. Rakastit tai vihasit, tämä biisi jäi soimaan päähän ja on nyt suomalaisen musiikin historiaa.

2. Robinin eka instakuva oli ihanan tavallinen!

Avaa Instagram postaus

Nuoren popparin ensimmäinen kuva Instagramissa on – no, just sellainen, kuin ensimmäiset Insta-kuvat eli perus-selfie. Kuva on jaettu kaksi kuukautta sen jälkeen, kun Frontside Ollie julkaistiin.

Nyt se on täynnä megafanien tuoreita kommentteja, kun he – YleX:n tapaan – ovat selanneet Robinin instafiidiä aivan loppuun asti.

3. Nuori Robin lauloi Final Countdownilla epäilijät suohon

Robinin saaman suosion ja huomion myötä moni googlasi nimen Robin Packalen, ja nopeasti Youtubesta löydettiin taltiointi nuoresta suomalaisesta laulamassa Final Countdownia. Robin osallistui esityksellään joulukuussa 2009 Moskovassa järjestettyyn New Wave Junior International Song Competition -kilpailun finaaliin.

Videon kommenteista löytyy edelleen paljon suomalaisia. Klassikkoveto todisti monelle, että nuori poppari osaa todella laulaa.

4. 13-vuotias Robin: "Olen tavallinen seiskaluokkalainen"

Käsittämättömän nopeasti katselijoita ja kuuntelijoita kerännyt Robin päätyi silmänräpäyksessä myös median lemmikiksi. Kaikkia kiinnosti, millainen vasta 13-vuotias poppari oikein on. Vaikka julkisuus oli uutta, Robin esiintyi itsevarmasti ja luonnollisesti jo tuolloin.

- Mä oon aika tavallinen, rento, en suutu helposti ja ystävällinen ihmisille, tuore tähti kuvaili itseään.

5. Emma Gaalassa konkarit jäivät varjoon

Frontside Ollie siivitti Robinin kritiikistä huolimatta hurjaan nousukiitoon, ja poppari palkittiinkin Emma Gaalassa vuoden 2012 tulokkaana, Frontside Ollie vuoden biisinä ja Koodi-levy vuoden pop-albumina.

Biisi-kategoriassa Robin siis biittasi mm. JVG:n Kran Turismon ja Pariisin Kevään Kesäyön, ja pop-albumin kategoriassa taakse jäivät jo kokeneemmat PMMP ja Anna Puu.

6. Kohuttu Kesäkumibiisi: Kesärenkaat

Robin teki vuoden 2014 Kesäkumibiisin, ja samalla yhden kaikkien aikojen suosituimmista kesäkumibiiseistä. Kesärenkaat-biisi oli hitti, jolla Robin jopa vähän räppäsi. Ylen haastattelussa poppari kertoo, miten sanoitukset syntyivät:

Kesärenkaat aiheutti myös pienen kohun, kun pohdittiin, oliko Robin tarpeeksi vanha laulamaan kesäkumibiisin.

7. Rauhassa: Robin coveroi Queeniä

Ylen Rauhassa-sarjassa artistit esiintyvät intiimillä 360-livekeikalla. Taltioinnissa Robin paljastaa muun muassa, että jos hän olisi väri, hän olisi sähkönsininen, se kun on energinen väri.

Keikalla kuullaan monia Robinin omia tuttuja hittejä, mutta myös erikoisemmat cover-vedot, kuten Lapin kesä ja We will rock you yhdessä Michael Monroen kanssa.

8. SuomiLOVE: Robin herkistelee

SuomiLOVE:ssa Robin yllätti sisarkaksikon Onnellinen-biisillään. Esityksen näet yllä olevan Areena-klipin viimeisellä kymmenellä minuutilla.

9. Miten eskimot suutelee

No ne tekee sen nenällä! Sannin kanssa tehty biisi Miten eskimot suutelee sai sekin pienen kohun aikaan: biisin tulkittiin olevan harkittu askel aikuistuvan Robinin uralla. Biisin videolla Robin piehtaroi lakanoissa vaalean mallin kanssa. Uuden Musiikin Kilpailussa Robin esitti kappaleen toisessa karsinnassa.

10. Robinerit ovat Suomen kovin fanijengi

Kaikilla isoilla tähdillä on oma, intohimoinen superfanijoukko. Siinä missä Justin Bieberillä on belieberit, Robinilla on robinerit! Robinerit voittivat YleX:n äänestyksessä Suomen kovimman fanijengin tittelin, ja tässä jutussa fanit kertovat sekä rakkaudestaan poppariin että robinereiden välisestä yhteishengestä. Robin on itse myös kehunut fanejaan maailman parhaiksi.

Ihanaa synttäriä, Robbari!

Lue myös:

Robinin 18-vuotissynttärit olivat loppukesän tärkein seurapiiritapahtuma – tällaista oli bileissä ja niiden jatkoilla