Hyppää pääsisältöön

J.K. Rowlingin varhaiset Harry Potter -piirustukset leviävät somessa – tältä näyttivät Severus Kalkaros ja muut hahmot

J.K. Rowling on aika velho myös piirtämään.

J.K. Rowlingin luonnokset ovat herättäneet ihastusta ja levinneet laajalti somessa viimeisen vuorokauden aikana. // Kuva: Kuvakaappaus: Twitter: https://twitter.com/enfieldlibrary

Viime ajat ovat olleet Potter-faneille aika herkullista aikaa. Tänä vuonna nähdään Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuvan ensi-ilta, ja Harry Potter and Cursed Child -näytelmäkirja julkaistiin heinäkuun lopulla.

Nyt otsikoihin asti ovat nousseet J.K. Rowlingin Harry Potter -luonnokset 90-luvulta. Hahmotelmat muistuttavat hyvinkin paljon lopullisia hahmoja elokuvissa – piirustuksia on luonnehdittu jopa taianomaisiksi.

Erityisesti tämä luonnos Harry Potter ja viisasten kivi -kirjasta on herättänyt ihmisten uteliaisuuden ja ihmetyksen:

Ihmetys johtuu siitä, että kuvassa listataan olevan Neville, Ron, Harry, Hermione ja Gary. Niin, siis kuka Gary? Rowling vastasi tänään, että kyseessä on Dean Thomas – hänen nimensä vaihdettiin lopulliseen kirjaan.

90-luvun luonnokset ovat olleet jo jonkin aikaa Pottermore-sivustolla, mutta ne iskivät ihmisten tajuntaan ja otsikoihin vasta nyt.

Eikä tässä vielä kaikki: syyskuun 6. päivä Pottermore-sivustolla julkaistaan kolmen e-kirjan sarja Pottermore Presents. Rowling ei siis ole kirjoittanut uutta materiaalia, vaan kirjat on koottu arkistoista löytyneillä tiedoilla ja yksityiskohdilla. Kirjojen aiheina on muun muassa Tylypahkan historia, henkilökunnan taustat ja velhomaailman pimeä menneisyys.

Lue myös:

Harry Potter -näytelmä villitsi fanit, mutta J.K. Rowling laittaa pisteen saagalle: "Harryn tarina oli tässä"

Harry Potter -fanien odotus palkitaan sunnuntaina: Cursed Child -näytelmän käsikirjoitus julkaistaan vihdoin

Uusi video J.K. Rowlingin tulevasta elokuvasta: Tällainen on päähenkilö Lisko Scamander