Hyppää pääsisältöön

Teemu Selänne hioo laukaustaan televisiovisassa vuonna 1991

Albertvillen vuoden 1992 olympialaisiin valmistauduttiin Yleisradiossa kisailulla, jossa huippu-urheilijat ja julkisuuden henkilöt ottivat mittaa toisistaan leikkimielisissä tehtävissä. Kisalippu Albertvilleen -ohjelman joukkueet oli koottu alueittain, ja oheisessa jaksossa vastakkain ovat Helsinki ja Varsinais-Suomi. Joukkueiden kapteeneina olivat NHL:ään vasta matkalla ollut Teemu Selänne ja Pohjois-Amerikan kierrokseltaan jo takaisin palannut Mikko Mäkelä.

1990-luku oli tv-visailujen aikaa, ja siihen rakoon iski myös urheiluhenkinen visailukisailu Kisalippu Albertvilleen. Turkka Talosen ja Heikki Hilanderin juontamassa 10-osaisessa ohjelmassa kilvoiteltiin tehtävärastein ja tietokilpailuin. Oikean urheilujuhlan tuntua kisaan toivat äänekäs studioyleisö ja urheilulliset college-puvut.

Helsingin ja Varsinais-Suomen väliseen mittelöön oli saatu kaksi Suomen jääkiekkomaajoukkueen pelaajaa, kun Helsingin joukkuetta edusti nuori Jokeri-tähti Teemu Selänne ja Varsinais-Suomen riveissä nähtiin NHL:stä Turun Palloseuraan palannut Mikko Mäkelä. Selänteen laitahyökkääjinä häärivät näyttelijä Riitta Räty ja tanssija Pasi Leppänen, Mäkelän tukena olivat näyttelijät Leena Takala ja säveltäjä Matti Paananen.

Riitta Räty, Teemu Selänne ja Pasi Leppänen kisailuohjelmassa Kisalippu Albertvilleen.
Riitta Räty, Teemu Selänne ja Pasi Leppänen. Riitta Räty, Teemu Selänne ja Pasi Leppänen kisailuohjelmassa Kisalippu Albertvilleen. Kuva: Yle Kuvanauha Teemu Selänne,Albertvillen olympialaiset 1992,tietokilpailut,Riitta Räty
Leena Takala, Mikko Mäkelä ja Matti Paananen kisailevat ohjelmassa Kisalippu Albertvilleen.
Leena Takala, Mikko Mäkelä ja Matti Paananen. Leena Takala, Mikko Mäkelä ja Matti Paananen kisailevat ohjelmassa Kisalippu Albertvilleen. Kuva: Yle Kuvanauha jääkiekko,Albertvillen olympialaiset 1992,Mikko Mäkelä

Lajeina olivat mm. minigolf jääkiekkomailoin, koripallo ja pingispallojen etsintä. Kummasta joukkueesta löytyy tarkemmat kädet ja nokkelammat aivot?