Hyppää pääsisältöön

Kettuilua Cheekille vai taidepläjäys? Paperi T:n uusi projekti herättää spekulaatioita

Paperi T jakaa somessa kuvaa, jonka tekstissä komeilevat sanat Post Alfa. What is dis?

Paperi T:llä on työn alla uusi projekti. // Kuva: Silja Annila/YleX

Paperi T on viime aikoina tehnyt poikkitaiteellisia projekteja. Ensin räppäri esiintyi Flow Festivalilla yhdessä viulisti Pekka Kuusiston kanssa ja sitten Helsingin Juhlaviikoilla Radion sinfoniaorkesterin solistina.

Artistin viime vuonna julkaistu Malarian pelko -soolodebyytti oli yksi puhutuimmista rap-levyistä, joka vakuutti etenkin synkeillä ja taiteellisilla teksteillään.

Nyt Paperi T:llä on ilmeisesti työn alla uusi projekti, ainakin näin artisti antaa ymmärtää somekanavissaan. Räppäri on jakanut sekä Facebookissa että Instagramissa kuvan, jossa lukee ainoastaan Post Alfa. Facebookista pääsee myös jatkamaan salaperäiselle nettisivulle, jossa lukee niin ikään vain Post Alfa.

Mistä oikein voisi olla kyse? Yritimme tavoittaa Paperi T:tä, mutta räppäri ei vielä suostunut avaamaan uutta projektiaan.

Post Alfa jättää kuitenkin varaa spekulaatioille.

Mieleen nousee viittaus rap-kollega Cheekiin, jonka Alpha Omega jää Chekkosen mukaan tämän viimeiseksi levyksi. Alpha Omega -levyn julkistamiseen liittyi myös paljon salaperäisyyttä, kun Cheek yllättäen ilmoitti paluustaan ja uuden saagan alkamisesta.

Näin ollen latinan kielestä ammentavasta Post Alfa -sanaparissa voi aistia pientä kettuilun makua Cheekin suuntaan. Vai onko se uhoa? Aloittaako Paperi T:n seuraava levy uuden, Cheekin jälkeisen aikakauden?

Oli Cheek-viittaus sitten tarkoituksellinen tai ei, se ei selitä vielä Paperi T:n uutta projektia. Yksinkertaisella googlailulla saa selville, että räppärin jakaman verkko-osoitteen omistaa kustannusosakeyhtiö Kosmos, eli helsinkiläinen kirjakustantamo.

Toisaalta kirjallisuuteen liittyvän projektin voi myös nähdä viittaavan Cheekiin, uutisoihan Chekkonen vastikään, että hänen saagansa jatkuu elämäkerralla.

Onko Paperi T:ltä siis luvassa taiteellinen kirjaprojekti: runoja, haikuja, sarjakuvakirja tai novelleja? Vaiko kenties elämäkerta, jossa artisti ruotii taivaltaan rap-piireissä? Onko kyse kirjayhteyksistä riippumatta kuitenkin uudesta musiikista?

Tai sitten pohdiskelumme ovat täysin vääriä. Mutta onhan tämä spekulaatio aina yhtä jännittävää.

Skip Instagram post

View this post on Instagram

www.post-alfa.fi

A post shared by Henri Pulkkinen/Paperi T (@henripulk) on

Lue myös:

Paperi T feidasi Evelinan yhteistyöpyynnön: "Hän on nähnyt mun viestin, muttei koskaan vastannut"

Flow’ssa kuullaan Paperi T:n ja huippuviulistin poikkeuksellinen esiintyminen – katso festarin uudet kiinnitykset

Paperi T:llä on IRC-galleriassa faniryhmä, johon kuuluu kolme ihmistä – yksi heistä on Paperi T