Hyppää pääsisältöön

Robinin 18-vuotissynttärit olivat loppukesän tärkein seurapiiritapahtuma – tällaista oli bileissä ja niiden jatkoilla

Leveästi hymyilevä Robin oli täydellinen synttärisankari, joka nauratti vieraitaan ja juhli hyvällä fiiliksellä jatkoille asti.

Robin // Kuva: Annika Miettinen/YleX

Kuka olisi uskonut vuonna 2012, kun Frontside Ollie julkaistiin, että Robinin 18-vuotissynttärit tulevat olemaan yksi vuoden tärkeimmistä seurapiiritapahtumista Suomessa?

Monien mielestä teinipopparin piti olla tähdenlento, mutta toisin kävi.

Eksklusiivisilla synttäreillä juhlivat vain täysi-ikäiset kutsuvieraat, sillä Helsingin Casinolle eivät alaikäiset pääse. Robin oli pukeutunut valkoisiin housuihin ja mustaan paitaan, jossa oli kultaiset yksityiskohdat. Kengät olivat tietysti eriparia, kuten dress codessakin kehoitettiin. Myös Robbarin äiti kunnioitti tätä toivetta. Hänen jaloissaan nähtiin yksi musta ja yksi valkoinen kiilakorkokenkä.

Robinin äidin jaloissa nähtiin yksi musta ja yksi valkoinen kiilakorkokenkä.

Tilaisuus oli ennakkoon todella hypetetty, ja monet arvuuttelivat, ketkä kaikki artistit ovat tulossa fiittaamaan Roppen juhlakeikalle. Lavalla nähtiin muun muassa Nikke Ankara, Evelina, JVG, Kasmir, Brädi, Uniikki, Elastinen, Vilma Alina, Softenginen Topi Latukka, Mikael Gabriel ja Michael Monroe. Sen sijaan Sanni ei fiitannut keikalla, vaikka olisi hyvin voinut luulla.

Robin fiilisteli hetki ennen juhlakeikkaansa YleX:lle, kuinka kaikki artistit ovat ottaneet hänet avosylin vastaan jo heti uran alusta asti. Se on ollut popparille tosi iso juttu.

- Jos mä olisin joku muu artisti ja kuulisin, että joku muu laulaisi _Fronside Ollie -_tyyppisesti, niin olisin ihan, että häh, mitä ihmettä tapahtuu? Mutta kuitenkin sen huomaisi, että tossahan on hyvä meininki päällä, Robin kommentoi.

Popparin synttärishow oli uskomatonta tykitystä alusta loppuun, jossa vierailijat vaihtuivat tiuhaan lavalla ja konfetit leijailivat ilmassa. Yksi juhlien kohokohdista oli se, kun Elastinen lauloi päivänsankarille onnittelulaulun yleisön laulaessa kuorossa mukana. Robin oli selvästi liikuttunut ”isoveljensä” eleestä.

Robin YleXPopissa. // Kuva: Julius Konttinen/YleX

Robin YleXPopissa Oulussa.

Lyriikoihin syvyyttä aikuistumisen myötä

Robbarin ura on ollut yhtä nousukiitoa, eikä hiipumista näy. Artistin levyjä on myyty yli puoli miljoonaa kappaletta, Fronside Ollie -musavideota on katsottu Youtubessa yli 14 miljoonaa kertaa, Robin on ensimmäinen suomalainen poppari, joka esiintyi Hartwall Arenalla.

Lista on loputon.

Monelle lapsitähdelle aikuistuminen on vaikeaa, mutta Robin on tehnyt määrätietoisesti töitä asian eteen jo pari vuotta. Viimeistään Sannin kanssa tehty Miten eskimot suutelee? -musavideo esitteli aikuistuneen poptähden, joka pelehti mallitytön kanssa sängyssä. Jo sitä ennen Robbari oli toki esittänyt YleX:n Kesäkumibiisin, Kesärenkaat, jossa laulettiin vihjailevasti seksistä.

Ei oo pakko nukkuu, kun ihan muut jutut pyörii päässä. Sun kans hyvältä tuntuu, mut liian kuuma on vaatteet päällä. – Robin, Kesärenkaat

- Ollaan tietysti muilla asioilla kohautettu kuin lyriikoilla. Videoilla sun muilla, mutta ei niillä ole kohua varsinaisesti haettu. Se on vain tullut vähän kuin Kesärenkaissakin se, että Robin on alaikäinen. Jotain tuntemuksia pitää herättää.

Täysi-ikäistymisen myötä Robin aikoo käsitellä kappaleissaan aiempaa syvällisempiä aiheita.

- Mun musa on ollut aika ympäripyöreätä. Ei olla oikein spesifisti kerrottu mistään. Ajattelin, että mun kannattaa tulevaisuudessa petrata siinä, että musiikki on yksilöllisempää ja henkilökohtaisempaa. Mennään aste syvemmälle, poppari kertoo.

Robin kesäkumibiisin kuvauksissa. // Kuva: Hanne Kautto / YleX

Robin Kesärenkaat-musavideon kuvauksissa.

Jatkoilla puheita, kakkua ja itseironiaa

Robinin synttäreiden jatkot pidettiin Rähinän toimistolla, jossa bileiden DJ:nä toimi Temper2-yhtyeen Markus Rauramo. Jatkoilla tarjottiin pieniä leipiä erilaisilla täytteillä ja tomaatti-mozzarella-vartaita sekä tietysti synttärikakkua. Koska kyseessä olivat 18-vuotisbileet, tarjolla oli toki myös olutta, siideriä, lonkeroa ja erilaisia viinejä. Lisäksi vieraille tarjottiin alkumalja, joka kohotettiin yhdessä ilmaan Robinin aloitteesta.

Hyvä esimerkki popparin rakastavasta lähipiiristä on Robinin äiti, joka bailasi Elastisen järjestämillä yksityisillä jatkoilla päivänsankarin kanssa yömyöhään. Roppen äiti piti jatkoilla myös kauniin puheen pojastaan. Myös juhlakalu itse kiitteli kovasti perhettään, manageriaan Hannu Sormusta ja muita tukijoukkoja omassa puheenvuorossaan.

Supliikki Robin viihdytti vieraitaan kertoen hauskoja juttuja, mutta humalaista teinitähteä ei bileissä nähty. Robbari juhli myöhään, mutta maltillisesti.

Moni on halunnut leikkiä ajatuksella, että Robinille käy matkan varrella niin sanotusti bieberit, ja hän alkaa sekoilla. Maine menee ja fanit pettyvät.

Se ei vaikuta kovin todennäköiseltä, sillä Robin tulee huolehtivasta perheestä. Häntä kiinnostavat enemmän autot ja veneet kuin joka viikonloppu klubeilla ryyppääminen. Robin on myös erittäin urheilullinen, eikä varmasti senkään takia halua tuhlata jokaista vapaapäiväänsä tuopin äärellä.

Julkisuus ja uutisotsikot saattaisivat sekoittaa monen pään, mutta eivät Robinin. Poppari osoitti juhlissa myös sen, että osaa nauraa itselleen.

Laulaja viittasi otsikoihin saadessaan äidiltään synttärikortin.

- En mä osaa tätä lukea. Mulla on lukihäiriö, Robin vitsaili.

Skip Instagram post

Lue myös:

Tältä näyttää 13-vuotias Robin haastattelussa ja ensimmäisessä Insta-kuvassa – listasimme ihania hetkiä synttärisankarin uralta 

Robinilla todettiin lukihäiriö: "Ihan hyvä, että tuli testattua"