Hyppää pääsisältöön

ALMAn rumpali on monilahjakkuus, joka kiertää maailmalla ja soittaa cooleja DJ-keikkoja – tällainen on hypetetty KASPERG

Suomalais-DJ muuttaa ensi kuussa Berliiniin toteuttamaan unelmiaan.

KasperG Siltasen terassilla. // Kuva: Ninni Suomalainen/YleX

KASPERG kiiruhtaa suoraan lentokentältä helsinkiläisbaari Siltaseen ennen illan keikkaansa. Kasper on tulossa promootiokeikalta Saksasta, jossa hän esiintyi tv-ohjelman kuvauksissa yhden tämän hetken hehkutetuimman suomalaisartistin ALMAn kanssa. Samassa ohjelmassa on aiemmin esiintynyt muun muassa Lana Del Rey.

Vain pari viikkoa aiemmin KASPERG esiintyi peräti kahden eri kokoonpanon kanssa loppuunmyydyllä Flow Festivalilla, kun lauantaina lavalle nousi PMMP:nkin biisintekijä Jori Sjöroosin johtama Rooxx ja sunnuntaina erittäin kovassa kansainvälisessä nosteessa oleva ALMA.

- Molemmat keikat olivat uskomattomia. Jori on nero. Se oli Rooxxinensimmäinen live-kokemus, ja siellä oli noin 10 000 ihmistä yleisössä.

- Alman haippi näyttää myös aivan uskomattomalta lavalta katsottuna. Olen tosi iloinen siitä, että pääsen seuraamaan sitä aitiopaikalta, KASPERG sanoo.

KASPERG on itsekin kovassa nosteessa, mutta suuri yleisö ei vielä kunnolla tunne DJ:tä. Pöydässä istuu hymyilevä mies, joka syö lounasta ja juo ruokajuomaksi viiniä.

Kasper Granroth eli KASPERG on DJ, tuottaja ja muusikko, joka soittaa soolouransa lisäksi tällä hetkellä ALMAn ja Noah Kinin bändeissä, Rooxxissa, Constablesissa ja Vestassa.

KASPERG:n elämään kuuluu tällä hetkellä DJ-keikkoja cooleilla klubeilla ja festareilla sekä bändikeikkoja niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Turvallisen päivätyönsä 22-vuotias muusikko jätti kesän alussa. Nyt hän keskittyy ainoastaan musiikkiin. Ja muuttaa ensi kuussa Berliiniin asumaan ystävänsä DJ-tuottaja Pertun luokse, joka on YleX:n kuuntelijoille tuttu muun muassa Waves-kappaleestaan. Hype tuntuu seuraavan kaikkialle: _Waves-_musavideo sai nostetta Billboardia myöten.

Musiikkialalla Kasper Granrothilla on mukavan miehen maine, ja haastattelussa hän toimii sen mukaisesti. Hän on juuri se tyyppi, joka kysyy muilta, haluavatko he jotain juotavaa tai syötävää, vie omat astiansa tiskille helpottaakseen tarjoilijan työtä ja hymyilee aurinkoisesti, vaikka olisi rättiväsynyt.

Onko siinä salaisuus, miksi Kasperia pyydetään niin moneen projektiin mukaan?

- Sehän olisi mahtavaa, jos tämä on se syy. Kyllä se ihan varmasti vaikuttaa siihen. Jos olisin ylimielinen tai vähemmän sosiaalinen, en tuskin olisi saanut näitä kaikkia projekteja.

Suomessa puhutaan usein, että tällä ja tällä artistilla saattaa olla tulevaisuutta kansainvälisilläkin markkinoilla. KASPERG:lle se alkaa olla jo todellisuutta muun muassa ALMA-projektin vuoksi.

Kiireinen artisti muuttaa parin viikon päästä Berliiniin, jossa häntä odottaa valmiina studio. Tarkoitus on tehdä diilejä ja löytää kansainvälinen julkaisija uusille biiseille. Samalla KASPERG kuitenkin jatkaa keikkailua bändeissään. Jatkossa vaan tulee todennäköisesti istuttua enemmän lentokoneessa. Senkin ajan muusikko käyttää hyödykseen.

- Valmistelin perjantaista Modern Sky -festivaalikeikkaa lentokoneessa, kun tulin tänne.

Festivaalikesänsä KasperG päättää noin viikon päästä Bassline Festivalilla Helsingissä.

KASPERG // Kuva: Promokuva

Tulevaisuuden toivo

DJ Orion on myös nostanut KASPERG:tä esille Tulevaisuuden toivot -sarjassaan, jossa kokenut DJ nostaa esille niitä artisteja, joiden hän uskoo breikkaavan isommin vuoden aikana. KASPERG on huomannut, että listauksesta on ollut hänelle konkreettista hyötyä.

- Koen, että se nosti mun artistiprofiilia paljon. Mun unelma on se, että saan jatkaa musiikin parissa niin pitkään, kun mä nautin siitä näin paljon. Olisi kiva saada myös pari vähän isompaa stygeä radioon.

KASPERG on keskeinen osa nousevaa musiikkisukupolvea, johon kuuluvat muun muassa hänen kanssaan tiiviisti töitä tekevät Elias Gould, View, Noah Kin ja Biniyam.

- On upeaa olla osa sellaista kööriä. Alkaa naurattaa, kun miettii, miltä tämä meininki tulee näyttämään viiden tai kymmenen vuoden päästä.

Lue myös:

KASPERG tuo Lontoon pimeät klubit keskelle Suomen kevättalvea

Tulevaisuuden toivot -artisti KasperG soittaa rumpuja Noah Kinin bändissä ja on kuin Suomen Disclosure

ALMAkin fiilistelee somessa: "Bonfire soi Rion olympialaisissa! Whaat!"

Suomalais-DJ Perttu noteerattiin amerikkalaismedia Billboardissa: Aika mieletön juttu