Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Miehen valinta

Kaipaus kotiin
Kaipaus kotiin Kuva: Yle Kuvapalvelu dokumenttiprojekti: miehen valinta

TV1 maanantaina 29.8.2016 klo 21.30-22.40, uusinta lauantaina 3.9. klo 12.35
Yle Areenassa 30 päivää

Elena Demidovan dokumentti Miehen valinta kertoo miehistä, jotka elättääkseen perheensä joutuvat lähtemään kauas kotoa. Kun eurooppalaiset kytkevät kaasu-uuninsa päälle, siellä palaa maakaasu, jonka elokuvan päähenkilöt ovat tuottaneet.

Kolme tarinaa

Miehen valinta kertoo kolme tarinaa miehistä, jotka tekevät vuorotöitä Bovanenkovossa Jamalin niemimaalla. Nord Stream -maakaasuputkea pitkin Itämeren halki kulkeva maakaasu tuotetaan juuri tuolla alueella.

Kolme päähenkilöä ovat eri ammateissa kaasulaitoksella. Kaikille kolmelle suuri venäläinen maakaasuyhtiö Gazprom tarjoaa ainoan mahdollisuuden ansaita kunnolla rahaa. Kotiseudulta ei korkeapalkkaisia töitä löydy.

Raskasta työtä ja pitkiä talvia

Pohjoisen napapiirin pohjoispuolella sijaitsevalla työpaikalla on talvi yli 260 päivää vuodessa. Jopa nenetsit, alueella asuva alkuperäiskansa, siirtyvät tuoksi ajaksi etelämpään.

Pakkanen, lumimyrskyt, kovat tuulet ja erossa perheestä eläminen ovat miesten arkipäivää. Onko raha tilanteen tuomien ongelmien arvoista? Jokainen päähenkilöistä joutuu valitsemaan kysymykseen vastauksen.

Bovanenkovossa Jamalin niemimaalla talvi kestää yli 260 päivää.
Bovanenkovossa Jamalin niemimaalla talvi kestää yli 260 päivää. Bovanenkovossa Jamalin niemimaalla talvi kestää yli 260 päivää. Kuva: Yle Kuvapalvelu dokumenttiprojekti: miehen valinta

МУЖСКОЙ ВЫБОР, engl. Men's choice. Ohjaus ja käsikirjoitus: Elena Demidova. Venäjä, 2015. Tuotanto: Illume Oy.

Kommentit