Hyppää pääsisältöön

Etusivu kysyy: Pitääkö valtion tukea huippu-urheilua?

Suomen heikko olympiatulos on herättänyt keskustelua huippu-urheilun tukirahoista.

Olympiarenkaat // Kuva: EPA

Rio de Janeiron olympialaiset olivat suomalaismenestyksellä mitattuna historian huonoimmat. Surkea mitalisaalis, yksi pronssimitali ja neljä pistesijaa, ei luonnollisesti tyydytä urheilukansaa. Mutta mikä on mennyt vikaan?

Huippu-urheilua tuetaan valtion toimesta, mutta meneekö raha oikeaan laariin? Kuinka paljon tukirahoista menee organisaatioiden pyörittämiseen entä kuinka paljon lopulta päätyy suoraan urheilijoille? Yle Uutiset käsitteli asiaa eilen analyysissään.

YleX Etusivu selvittää tätä asiaa tänään, kun studioon saapuvat kansanedustaja ja valtion liikuntaneuvoston varapuheenjohtaja Timo Heinonen sekä kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen yhteiskuntatieteiden yksikön johtaja Jari Lämsä.

Onko valtio edes oikea taho, jonka tulisi tukea huippu-urheilua? Mitä mieltä sinä olet? Kuinka saamme suomalaisen huippu-urheilun nousuun?

Pitääkö valtion tukea huippu-urheilua?