Hyppää pääsisältöön

Jimmy ja ruoan hinta

Jimmy Doherty ja riisisäkkejä Intiassa
Jimmy Doherty ja riisisäkkejä Intiassa Jimmy Doherty ja riisisäkkejä Intiassa Kuva: Oxford Scientific Films teeman tiede,Jimmy Doherty

Jimmy Doherty kiertää maailmalla selvittämässä, miksi ruoan hinnat ovat nousseet niin nopeasti.
Torstaisin 1.–15.9. klo 21.00. Areenassa 7 päivää

Ruoka on kallistunut viime vuosina. Elintarvikkeiden hinnat ovat nousseet palkkoja nopeammin. Miksi? Teemalta tuttu tiedetoimittaja ja maanviljelijä Jimmy Doherty kiertää kolmeosaisessa sarjassa maailmaa etsimässä ruuan hinnannousun syitä. Muun muassa ilmastonmuutos, kolmannen maailman keskiluokkaistuminen ja väestönkasvu vaikuttavat ruuan hintoihin.

Sarjan kolme osaa käsittelevät elintarvikkeita eräänlaisessa aikajärjestyksessä: ensimmäisen osan aiheena ovat aamiaispöydän kahvi, kananmunat ja maissihiutaleet, toisessa osassa vehnä, sianliha ja kaakao ja kolmannessa osassa riisi, lohi ja naudanliha.

  • Jimmy ja ruuan hinnannousu (Jimmy's Food Price Hike), Britannia 2014. Tuotanto Oxford Scientific/Channel 4
Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa