Hyppää pääsisältöön

Kuninkaallista vauvaonnea - Prinssi Alexanderin kastetilaisuus suorana Yle Areenassa 9.9

Prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia poikansa Alexanderin kanssa
Prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia poikansa Alexanderin kanssa Kuva: Ruotsin kuningashuone/ Kate Gabor kuninkaalliset,ristiäiset (perhejuhlat),Prinssi Carl Philip

Ruotsin prinssin Carl Philipin ja hänen vaimonsa prinsessa Sofian esikoinen, Södermanlandin herttuan arvonimen saava prinssi Alexander, kastetaan 9.9. klo 12.30 Drottningholmin linnan kirkossa. Kasteen suorittaa arkkipiispa Antje Jackelén. Kastetilaisuus nähdään suorana Yle Areenassa Marjukka Havumäen selostamana.

“Prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia ovat varmasti onnellisia, kun pääsevät vihdoin viettämään prinssi Alexanderin ristiäisiä. Hovin etiketin mukaan ristiäiset pitäisi järjestää kolmen kuukauden kuluessa lapsen syntymästä eli tässä tapauksessa viimeistään 19. heinäkuuta. Ruotsalaislehtien mukaan kuninkaallinen perhe halusi kuitenkin viettää rauhassa kesälomansa sekä juhlia kruununprinsessa Victorian 39-vuotissyntymäpäivää heinäkuun puolivälissä ja järjestää kastejuhlan vasta syyskuun alussa”, arvioi tämänkin kastetilaisuuden selostava Marjukka Havumäki.

“Kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin kuopus prinssi Oscar kastettiin toukokuun lopussa kuninkaanlinnan kirkossa. Nyt paikkana on Drottningholmin linnan kirkko, ja juhla on luonteeltaan enemmän perhejuhla: kutsuvieraina on ennen kaikkea ystäviä ja sukulaisia. Vieraita on tulossa noin 70”, kertoo Havumäki asiantuntemuksella Ruotsin kuningasperheen tapahtumista.

Pikku prinssi tulee saamaan tilaisuudessa koko nimekseen Alexander Erik Hubertus Bertil. Hän on kruununperimysjärjestyksessä viides, prinsessa Victorian, tämän lasten ja Carl Philipin jälkeen.

Suomalaiset rakastavat naapurimaan kuningasperhettä ja seuraavat sen tapahtumia suurella mielenkiinnolla. Mm. suorana lähetetyt kuninkaalliset hääjuhlat ovat keränneet Ylen kanaville miljoonayleisöt.

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua