Hyppää pääsisältöön

Luvassa uskomattomia suorituksia ja bäkkäri-tunnelmaa – katso ilmakitaransoiton MM-finaali suorana Yle Areenasta

Ilmakitaristit taistelevat paremmuudestaan perjantaina Oulussa.

Tunnelmia ilmakitaransoiton MM-kilpailuista viime vuodelta. // Kuva: Juuso Haarala

Ilmakitaransoiton MM-kisoja pääsee seuraamaan nyt ensi kertaa kotisohvilta Yle Areenan kautta. Finaali kokoaa yhteen maailman parhaat ilmakitaristit. Areenassa päästään kurkistamaan backstagelle ja nähdään itse kilpailun lisäksi artistihaastatteluita. Streami Oulusta alkaa kello 19.30 täällä.

Oulussa Musiikkivideofestareiden kyljessä kisattava koitos järjestetään nyt 21. kertaa. Kansalliset ilmakitaramestarit ja Mustien hevosten karsinnasta jatkoonpäässeet kilpailijat haastavat hallitsevan maailmanmestarin, venäläisen Kereel "Your Daddy" Blumenkrantsin.

Finaalissa nähdään myös ohjeisohjelmaa, kun tapahtumassa esiintyy muun muassa tanssiryhmä Tinze Twerkers ja Uuden Musiikin Kilpailustakin tuttu laulaja Lieminen. Kilpailun juontaa yhdysvaltalainen ilmakitaraguru Dan "Björn Türoque" Crane. Yle Areenan streamista vastaa sen sijaan toimittaja Harri Nousiainen.

Ilmakitaransoiton MM-finaali kisataan perjantaina 26. syyskuuta. Seuraa suoraa lähetystä kello 19.30 alkaen täältä.

Juttua muokattu 17.52: Poistettu vanhentunut tieto Suomen edustajasta.