Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Suomeksi pääkuva

Yksinoikeudella: Nightwish in Mexico City Live 2015

Nightwish esiintyy Teatro Metropolitanissa Méxicossa 2015.
Nightwish esiintyy Teatro Metropolitanissa Méxicossa 2015. Nightwish esiintyy Teatro Metropolitanissa Méxicossa 2015. Kuva: YLE/Mariem Henaine Nightwish,Meksiko,México,Teatro Metropólitan,2015,konsertit

Yle esittää 28. elokuuta 2016 yksinoikeudella Nightwishin keikan Meksikon pääkaupungissa Méxicossa 15. lokakuuta 2015. Tallenne on 28. elokuuta 2016 - 28. elokuuta 2017 katsottavissa Areenasta maailmanlaajuisesti.

Nightwish on käynyt Meksikossa kahdeksan kertaa vuosina 2000-2016 ja keikkoja on ollut peräti 16. Nyt esitettävä keikkamateriaali on bändin 12. esiintyminen Méxicossa.

Teatro Metropólitan on yksi maan kuuluisimmista teattereista. Elokuvateatteriksi tehty sali aloitti toimintansa vuonna 1943. Se suljettiin vuonna 1985, remontoitiin kymmenen vuotta myöhemmin ja avattiin vuonna 1996 uudelleen konserttisalina, johon mahtuu 3165 katsojaa.

Syksyllä 2015 Nightwish soitti Teatro Metropólitanissa kahtena peräkkäisenä iltana loppuunmyydyssä salissa. Taltiointi on editoitu jälkimmäisestä esityksestä.

Yksi To Nightwish with Love -projektin taitavista kuvaajafaneista, meksikolainen Mariem Henaine, oli tuolla keikalla ja kertoi meille lyhyesti illasta.

Se on yksi parhaista keikoista joilla olen ollut!
Mariem Henaine Teatro Metropólitanin edessä Méxicossa ennen konserttia.
Mariem Henaine Teatro Metropólitanin edessä. Mariem Henaine Teatro Metropólitanin edessä Méxicossa ennen konserttia. Kuva: YLE/Mariem Henaine mareim henaine,Nightwish,México,konsertit,Teatro Metropólitan

"Olen nähnyt heidät kahdesti aiemminkin", sanoo Mariem. "Ensimmäinen metallikonserttini oli Nightwish Circo Voladorilla joulukuussa 2004 Once Upon a Tour -kiertueella. Toisen kerran näin heidät Teatro Metropólitanilla 29.11.2012 Imaginaerum -maailmankiertueella.

Mitä pidit vuoden 2015 Teatro Metropólitanin keikasta?

"Yksinkertaisesti RAKASTIN sitä! En ollut koskaan nähnyt The Poet and the Pendulumia livenä, joten se oli herkkua. Tykkäsin erityisesti siitä toveruudesta, mitä bändin jäsenet osoittivat tuon biisin aikana. Luulenpa heidän tienneen, että se kuvataan, koska jälkeenpäin he nyökkäsivät toisilleen kuin sanoakseen: Yes! Me tehtiin se!"

"Oli hienoa nähdä omat lempibiisit Ghost Love Score ja Wishmaster, ja kertakaikkiaan fantastista oli kuulla Floorin laulavan Sleeping Sun. Kaikkien esityksessä oli valtavasti energiaa, siksi heidän näkemisensä livenä on niin mukavaa. Keikoille meneminen kannattaa juuri siksi, että siellä näkee ihmisten tekevän sitä mitä he eniten rakastavat. Näkee, miten paljon työtä ja intohimoa Nightwish tuo lavalle, osittain sen takia olen yhä heidän faninsa."

Miten kuvailisit meksikolaisia Nightwish-faneja?

Nightwish esiintyy Teatro Metropolitanissa Méxicossa 2015.
Marco ja Floor lavalla Teatro Metropólitanissa. Nightwish esiintyy Teatro Metropolitanissa Méxicossa 2015. Kuva: YLE/Mariem Henaine Nightwish,México,Meksiko,Teatro Metropólitan,konsertit,2015,Floor Jansen,Marco Hietala

"Meksikolaisfanit ovat todella intohimoisia ja omistautuneita. Joskus ehkä vähän liikaakin. Jos ei ole numeroituja paikkoja ja haluaa eturiviin, pitää saapua naurettavan aikaisin, aamuseitsemältä tai aiemmin. Jotkut jopa nukkuvat edellisen yön jonossa. Ihan hullua!"

"Kun näin heidät ensikerran livenä, olin toipumassa niskavammasta, mutta päätin etten piittaa siitä vaan menin ihan eteen... Pystyin olemaan vain parin laulun ajan tungoksessa, sitten jouduin siirtymään taaksepäin kaiken sen hyppimisen ja tuuppimisen takia."

"Onneksi Teatro Metropólitanilla on numeroidut paikat ja keikasta voi nauttia paremmin, paitsi että välttyy hyppimiseltä ja tuuppimiselta, myös äänentoisto on paljon parempi. Eturivin lippujen saaminen on kuitenkin mahdoton tehtävä, yritin kahdesti ja paras mihin pääsin oli 8. rivi. Ehkä ainoa juttu joka kilpailee meksikolaisten rakkaudesta lempibändiin, on rakkaus urheilujoukkueisiin. Silloinkin urheilujoukkue toisinaan jää kakkoseksi."

Miltä tuntuu kun Méxicon keikkatallenne julkaistaan ja sinäkin voit nähdä sen?

"Se on mieletöntä!!!" hehkuttaa Mariem. "Se on yksi parhaista keikoista joilla olen ollut ja on tosi hauskaa nähdä se ja elää se kokemus uudelleen!"

Keikkalista:

1. Shudder Before The Beautiful
2. Ever Dream
3. Elan
4. Weak Fantasy
5. I Want My Tears Back
6. Sleeping Sun
7. The Greatest Show On Earth (Chapters 2 & 3)
8. Ghost Love Score
9. Last Ride Of The Day

Yle Live: Nightwish in Mexico City. Konsertti Teatro Metropólitanissa, Méxicossa. 15. lokakuuta 2015.
Kesto: 64 minuuttia

Tuomas Holopainen lavalla Teatro Metropólitanissa Méxicossa 2015.
Tuomas Holopainen on stage in Mexico. Tuomas Holopainen lavalla Teatro Metropólitanissa Méxicossa 2015. Kuva: YLE/Mariem Henaine Nightwish,Meksiko,México,Teatro Metropólitan,fanit,Tuomas Holopainen

To Nightwish with Love -fanidokumentti nyt katsottavissa täällä.
  • To Nightwish: Musiikkivideo

    Nightwish-hitit sovitettiin ja soitettiin fanivideoksi.

    Nightwish-hitit Storytime ja Alpenglow yhdistettiin samaan sovitukseen, jonka bändin fanit soittivat ja lauloivat kukin omassa rauhassaan. Äänitiedostot miksattiin yhteen ja lopputuloksesta ohjattiin musiikkivideo - jossa jokainen jälleen kuvasi oman osuutensa kotimaassaan.

  • Kiteen kutsu

    Nightwishin kotipaikkakunta houkuttaa faneja

    Nightwishin kotipaikkakunnalla järjestetään bändin kunniaksi kesäisin taideviikko, johon osallistuu kymmeniä faneja eri puolilta maailmaa.