Hyppää pääsisältöön

Kalle Lindroth löysi äänensä Ida Paulin kanssa: "Ei ollut mitään projektia, teimme vain musiikkia"

Vaikka Kalle Lindroth on tehnyt musiikkia niin bändissä kuin soolona, hänellä on aina ollut korkea kynnys julkaista omaa tuotantoaan.

Kalle Lindroth // Kuva: YleX/Nadja Kamara

Kalle Lindroth tekee tällä hetkellä juuri sitä, mitä hän on halunnut tehdä jo pitkään.

Pari vuotta sitten hän valmisteli kovaa vauhtia soolotuotantoaan. Lindroth kuitenkin ylianalysoi tekemisiään eikä ollut varma omasta musiikillisesta minästään. Sitten alkuvuodesta hän alkoi tehdä musiikkia yhdessäIda Paulin kanssa – ja yhtäkkiä kasassa oli albumillinen duettobiisejä, jotka levy-yhtiö halusi julkaista.

- Idan kanssa ei tarvinnut analysoida, koska alun perin meillä ei ollut mitään projektia, teimme vain musiikkia. Yhtäkkiä paperille tuli todella luonnollisesti se, mitä oikein olen.

Kontrollifriikki biisinkirjoittaja

Kalle Lindroth on muusikko, joka tunnetaan erityisesti 2000-luvulla vaikuttaneen Smak-yhtyeen solistina. Tämän lisäksi hänet muistetaan Summerin juontajana, Kotikatu-televisiosarjan Juusona ja nyt myös Ida Paul & Kalle Lindroth –duon toisena jäsenenä.

- Kun tein näyttelijän hommia sivussa jonkun aikaa, minulla vain kirkastui ajatus sen suhteen, että haluan tehdä musiikkia koko loppuelämäni. Vaikka lomia ei paljon ehdi pitää ja työskennellään ympäripyöreitä päiviä, ei tämä edelleenkään tunnu duunilta.

Lisäksi Kalle Lindrothilla on näppinsä pelissä monien suomalaisten artistien kappaleissa. Hän on kirjoittanut biisejä esimerkiksi Antti Tuiskulle, Roope Salminen & Koirille ja Benjaminille. Lindroth myöntää, että usein on paljon helpompaa kirjoittaa musiikkia muille artisteille kuin itselleen. Hän on omien sanojensa mukaan todella kontrollifriikki ja suojelevainen sen suhteen, mitä hän julkaisee.

- Minulla on aina joku tietty kuva päässäni siitä, mitä haluaisin toisen artistin laulavan. Paljon pidempi prosessi on oppia tuntemaan itsensä musiikillisesti ja tietää, millaista musiikkia haluaa itse tehdä. Minulle on aina ollut hemmetinmoinen kynnys julkaista omaa musiikkia.

Soolotuotanto jäihin

Tämän takia Lindroth ei ole myöskään julkaissut soolomateriaalia vuoden 2014 jälkeen. Annika-sinkun julkaisun aikoihin hänellä oli palava tarve tehdä ja julkaista omia kappaleita, ja myös debyyttialbumi valmistui hyvää vauhtia. Levy oli periaatteessa kokonaan valmis, mutta Lindroth alkoi epäröidä, pitäisikö se julkaista vaiko ei.

- Jokin levyllä ei vain kohdannut oman persoonani kanssa, ja levy päätettiin jättää hetkeksi odottamaan.

Nyt Lindroth panostaa täysillä duoon Ida Paulin kanssa. Kaksikon levy julkaistaan näillä näkymin ensi keväänä, mutta muuten tulevaisuus siintää avoimena. Ei voi tietää, julkaiseeko Lindroth vielä joskus yksin soolomateriaalia vai tekeekö jopa Smak joku päivä paluun. Yksi tavoite Lindrothilla kuitenkin musiikin suhteen on.

- Haluan pitää musiikinteon itselleni mielenkiintoisena. Se intohimo kuuluu aina läpi myös levyillä.

Kuuntele Kalle Lindrothin koko Himotuimmat-haastattelu alta!