Hyppää pääsisältöön

Sami Hintsanen - Kaunis maailma

Kaunis maailma on käännösversio soulin pioneerin Sam (Samuel) Cooken sekä Lou Adlerin ja Herb Alpertin kappaleesta Wonderful World, toisinaan kappale nimetään (What a) Wonderful World, mikä saattaa sekoittua helposti Louis Armstrongin tunnetuksi tekemään What a Wonderful World -kappaleeseen.

Suomenkieliset sanat tehtaili Matti Inkinen, ja kappale tunnetaan Suomessa Rauli Badding Somerjoen laulamana versiona. Aivan alun perin kappaleen tekijäksi merkittiin Barbara Campbell, joka oli Cooken kouluaikaisen ihastuksen nimi. Wonderful World oli levytetty Keen-merkille, mutta julkaisun aikaan Cooke oli jo vaihtanut RCA Victor -levy-yhtiöön. Keen omisti kuitenkin kappaleen oikeudet, joten se julkaisi Wonderful Worldin huhtikuussa 1960. USA:ssa kappale nousi sijalle 12, Isossa-Britanniassa sijalle 27. Kappaleesta on tehty lukuisia eri versioita vuosien varrella. Cooke kuoli ampumavälikohtauksessa vuonna 1964, mikä aiheutti aivan erityisen tribuuttiversioiden suman. Tammikuussa 1987 menehtyi − niin ikään ennenaikaisen nuorena − suomalaisversion tehnyt Somerjoki.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Tartu mikkiin

 • Hyvää joulua!

  Tartu Mikkiin toivottaa sinulle ikimuistoista joulua!

  Tartu Mikkiin toivottaa sinulle ikimuistoista joulua! Oi jouluyö -klassikossa tunnelmoivat Diandra, Saara Aalto, Mikko Leppilampi, Lauri Mikkola ja Sami Hintsanen sekä Eeva Konnun johtama Tartu Mikkiin -bändi.

 • Sami Hintsanen - All You Need Is Love

  Rakkautta, sitä me kaikki tarvitsemme.

  All You Need Is Love on legendaarisen The Beatles -yhtyeen kappale ja John Lennonin sävelkynästä syntyisin; kappale on merkattu myös McCartneyn nimiin.

 • 27.8. Toiveuusinta: Kuunkuiskaajat vs. Finlanders

  Kuunkuiskaajat ja Finlanders tarttuvat mikkiin!

  Lauantaina kansanmusiikki ja kansan musiikki kohtaavat, kun erityyppisen musiikin edustajat laittavat laulaen Tartu Mikkiin -sammon uumenissa! Tanssimusiikin kilometrimittari nakuttaa kompaten ja Mediapoliksen kanteleessa soi ainakin sata kuulasta kieltä.