Hyppää pääsisältöön

Tubettaja Papananaama herkistyy housuja käyttävistä kanoista: ”Aina tulee kyynel silmään, kun näen jotakin tosi söpöä”

Suomen suosituimpiin tubettajiin kuuluvalla Papananaamaalla on YouTubessa 122 000 seuraajaa. Hän on palkittu Tube Awardseissa vuoden 2015 huumorikanavana, ja hän on näyttelijä Antti Holman tubesuosikki.

Sini Laitinen eli Papananaama.

Tubettaja Sini Laitinen eli Papananaama on tunnettu räväköistä videoistaan, joissa hän avautuu elämästä ja itseään kiinnostavista asioista provosoivalla tavalla.

Toisinaan hän on herättänyt videoillaan myös kohua ja mielipahaa. Kenties isoin kohu syntyi videosta, jossa Laitinen puhuu pedofiliasta myönteiseen sävyyn. Videon julkaisuhetkellä, vuonna 2014, aihe herätti paljon keskustelua, ja Laitinen puolusti kantaansa myös muun muassa myös MTV:n Enbuske & Linnanahde Crew -keskusteluohjelmassa.

Ovatko räväkät videot spontaaneita vai suunniteltuja?

- Yleensä videot syntyvät siten, että minulla on yksi idea, joka saattaa lähteä jostakin keskustelusta. Sitten teen ajatuksistani kartan ja jalostan aiheesta videon. Jos aihe lähtee oikein kunnolla lentoon, saatan kirjoittaa kaikki ajatukset word-tiedostoon, josta teen videon käsikirjoituksen, Laitinen kertoo YleX Jatkojen haastattelussa.

- Jos koen, että pointit eivät ole tarpeeksi hyviä ja vahvoja, jätän asian hautumaan.

Kritiikki ei kuitenkaan Papananaamaa huoleta, sillä hän haluaa provosoida ja herättää keskustelua. Hän uskoo, että monet videoista tuohtuneet katsojat ovat joko ymmärtäneet hänen pointtinsa väärin tai sitten he eivät ole edes katsoneet videosta muuta kuin otsikon.

- Yksi toistuva vastaus, jonka annan videoiden kommentoijille, on se, että voitko katsoa videon, ennen kuin kommentoit, Laitinen sanoo.

Kriitikoiden lisäksi Papananaama-kanavalla on myös suuri fanijoukko. Muiden muassa näyttelijä, kirjailija ja koomikko Antti Holma on kertonut fanittavansa Laitista. Holma ja Laitinen ovat tehneet yhdessä myös esimerkiksi videon, jossa Laitinen opettaa Holmalle, miten tehdään hyvä YouTube-video.

Tätä ei ehkä olisi uskonut Laitinen itsekään vielä muutama vuosi sitten. Mutta sitten kävi niin, että tubettaminen muuttui harrastuksesta ammatiksi. Laitisen mukaan muutos näkyy muun muassa siinä, että nykyään hän on kameran edessä luontevampi, puhuu kovempaa ja uskaltaa vetää jopa vähän överiksi.

- Yläasteikäisenä olin hirveän ujo. Sitten päätin ryhtyä tositoimiin.

Vaikka Laitisen videot ovat räväköitä ja hauskoja, löytyy hänestä herkkäkin puoli.

-Aina tulee kyynel silmään, jos näen jotakin tosi söpöä kuten kanoja. Näin videon, jossa kanalla on housut. Se oli tosi söpö.

Lue myös:

Antti Holman YouTube-sketseillä kymmeniä tuhansia katsojia – "Sande ja Suvi-Tuuli puhuvat samoista asioista kuin minä"

Palkintogaala suorana: Tarkasta voittajat ja katso Tube Awards 2015

Tubettaja Papananaama uskaltaa pukeutua miten tahtoo: ”Tämä biisi oli mantrani nuorena”