Hyppää pääsisältöön

IS: Robin näyttelee uudessa Tuntemattomassa sotilaassa – tällainen on roolihahmo sotamies Hauhia

Robinilla olisi edessään yksi Tuntemattoman ikimuistoisimpia kohtauksia, jos arvelut poptähden roolista pitävät paikkansa.

Robin ei ole näytellyt aiemmin. // Kuva: Annika Miettinen

Ilta-Sanomien tietojen mukaan poppari Robinon päässyt tekemään aivan uuden aluevaltauksen urallaan. Juuri 18-vuotispäiviään juhlinut artisti on lehden mukaan kiinnitetty Aku Louhimiehen ohjaamaan Tuntematon sotilas -versiointiin.

Elokuvaosakeyhtiö Suomi 2017 -tuotantoyhtiö ei ole vahvistanut eikä kiistänyt lehden väitteitä. YleX ei tavoittanut Robinin manageria Hannu Sormusta kommentoimaan asiaa. Robbarin levy-yhtiö ei osannut kommentoida väitteitä.

IS kertoo, että Robin näyttelee elokuvassa pienen roolin sotamies Hauhiana.

Kuka olikaan sotamies Hauhia?

Tuntematon sotilas on yksi niistä romaaneista, joka on jokaisen koululaisen lukulistalla jossain vaiheessa. Väinö Linnan kirjoittamassa romaanissa pääosaan nousevat jatkosodassa kamppailevat sotilaat.

Kirjan filmatisointi on vähintäänkin yhtä kuuluisa kuin itse romaani. Edvin Laineen ohjaama elokuva kuuluu joka vuonna itsenäisyyspäivän tv-ohjelmistoon.

Sekä kirjassa että elokuvassa Robinille povatun hahmon, sotamies Hauhian, kohtaukset ovat ikimuistoisia.

Hauhia saapuu täydennysmiehenä rintamalle yhdessä sotamies Honkajoen kanssa. Siinä missä Honkajoki suhtautuu sotaan jopa ironisesti, Hauhia on naiivin innokas nuori sotilas.

Joukon konkari ja vitsiniekka Rokka esittelee tukikohtaa Hauhialle, joka on samaan aikaan sekä pelokas että innokas. Juoksuhaudassa Rokka muistuttaa, ettei päätä saa nostaa näkyviin maan tasalle, vaan on pysyttävä matalana.

Sotamies katselee kokeneita rintamamiehiä, kuten kirjan päähenkilöitä Vanhalaa, Rokkaa, Hietasta ja luutnantti Koskelaa, ihaillen. Naapuritukikohdassa vieraillessaan Hauhia leveilee, miten kovia kavereita hänen tukikohdastaan löytyy.

Sotamies Hauhian palvelus rintamalla jää kuitenkin lyhyeksi. Nuori mies on vartiossa ja nostaa päänsä liian korkealle juoksuhaudasta. Huolimattomuus ja uteliaisuus koituvat Hauhian kuolemaksi, kun neuvostoliittolainen tarkka-ampuja surmaa hänet.

- Äkkiä vaan… Ei se ehdi…panen risun eteen…ei sitä tuolta asti voi nähdä, kuuluvat Hauhian viimeiset sanat romaanissa.

Edvin Laineen Tuntematon sotilas -elokuvassa Hauhian kohtalo kuvattiin hyvin samalla tavalla kuin kirjassakin. Tuolloin Hauhian roolin esitti Veli-Matti Kaitala.

Louhimiehen Tuntematon sotilas saa ensi-iltansa Suomen 100-vuotisjuhlavuonna, lokakuussa 2017. Vahvistettuja näyttelijäkiinnityksiä ovat muun muassa Jussi Vatanen, Aku Hirviniemi ja Samuli Vauramo.

Lue myös:

Robinin 18-vuotissynttärit olivat loppukesän tärkein seurapiiritapahtuma – tällaista oli bileissä ja niiden jatkoilla

Tältä näyttää 13-vuotias Robin haastattelussa ja ensimmäisessä Insta-kuvassa – listasimme ihania hetkiä synttärisankarin uralta

Tuntematon sotilas -leffan kuvauksissa pula nuorista miehistä – useat naiset leikauttavat hiuksensa päästäkseen sotilaaksi

Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas -leffan kuvaukset käynnistyvät – rooleissa Paula Vesala ja Elias Gould