Hyppää pääsisältöön

Kiitotie

Finnairin iso Airbus huoltohallissa Helsinki-Vantaalla
Huoltotauolla. Airbus kuljettaa Vantaalta kaukomaille Finnairin iso Airbus huoltohallissa Helsinki-Vantaalla uusi kino

Kiitotie on dokumenttielokuva lentokentästä, joka on paikka maan ja taivaan rajalla. Se kertoo Helsinki-Vantaan lentokentän tarinaa ensilennosta 1952 aina nykypäivään asti.

"Keskelle korpea 60 vuotta sitten raivattu kiitotie rinnastuu elokuvassa ihmisen kehitysuskoon ja optimismiin, haluun ylittää omat rajansa, voittaa luonnonlait ja tehdä mahdoton mahdolliseksi", sanoo ohjaaja Elli Rintala.

Miljoonat ihmiset ovat kulkeneet lentokentän kautta. Heidän matkansa suuntautuvat yhä vain kauemmas. Mutta lentokenttä pysyy paikallaan ja muistuttaa kenties siitä, että kukaan meistä ei kuitenkaan voi olla kuin yhdessä paikassa kerrallaan.

 • Suomi 2012. Ohjaus ja käsikirjoitus Elli Rintala

Lisää ohjelmasta

 • Historia synnyttää musiikkia, musiikki tekee historiaa

  Sarja historiallisista tapahtumista musiikin kautta.

  Millaista musiikkia soi viime vuosikymmenten historiallisten tapahtumien taustalla? Millaisiin lauluihin kuulennot, sodat ja mullistukset ovat innoittaneet lauluntekijöitä? Kahdeksanosainen sarja tarkastelee lähihistorian merkkihetkiä musiikin kautta, Vietnamista Berliinin muurille, Apollo-lennoista New Yorkin homojen Stonewall-mielenosoituksiin.

 • U2, The Clash ja Sting – Ruisrockista on tullut monelle osa oman elämän soundtrackiä

  Ruisrock – 50 kesää meren rannalla -dokumentti Areenassa.

  Kesästä 1970 asti järjestetyllä Ruisrockilla on pitkä ja värikäs historia. Viiden vuosikymmenenkin jälkeen siitä on muodostunut tapahtuma, johon sekä yleisö että artistit palaavat mielellään aina uudelleen. Ruisrock - 50 kesää meren rannalla on uusi Ylen dokumentti, joka kertaa festivaalin historiaa ja antaa äänen myös viidelle artisti-kertojalle, jotka tuovat dokumenttiin omat Ruisrock-kokemuksensa.

 • Gustav Mahlerin sinfoniasarja soi Yle Teemalla läpi kesän

  RSO ja yhdeksän sinfoniaa + yksi keskeneräinen.

  Radion sinfoniaorkesteri on esittänyt kaikki Gustav Mahlerin kymmenen sinfoniaa juuri päättyvällä kaudella 2018–2019. Teema lähettää kaikki Mahler x 10 -sarjan konserttitallenteet sunnuntai-iltapäivisin 9.6.–11.8.2019. Jokaisen konsertin aluksi Hannu Lintu esittelee soitettavan teoksen.

Yle Teema