Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Nosteessa pääkuva

YleX Nosteessa: esittelyssä OLPEKKALEV, jonka mystinen rap sopii kuunneltavaksi öiselle metsäretkelle

YleX:n Uuden musiikin ohjelmien musatoimittajat Anne Lainto ja Venla Kokkonen valitsevat viikoittain soittoon yhden bändin tai artistin, jolla ei vielä ole levytyssopimusta. Tällä viikolla vuorossa on OLPEKKALEV.

OLPEKKALEV

OLPEKKALEV-duo tekee elektronissävytteistä rapia, jota kaksikko itse nimittää spacerapiksi.

YleX kommentoi:

OLPEKKALEVon tehnyt hengästyttävän vakuuttavan EP:n, jota on ilo soittaa kokonaisuudessaan Uuden musiikin vuoroissa. KI-biisin tuotannossa on mystisyyttä ja näppärää kikkailua, joka ei kuitenkaan lähde lapasesta. Kerroksia lisätään maltillisesti ja annetaan Puppa J:n kevyen aggressiivisille räpeille tilaa. Jos eksyisin pimeään metsään, joka on täynnä petoja, mörköjä ja ufoja, kuuntelisin OLPEKKALEVin 02-EP:tä jatkuvalla toistolla aamun koittoon asti.

Haastattelussa: OLPEKKALEV

Minkälainen musiikillinen historia teillä on, ja miten OLPEKKALEV sai alkunsa?

Molemmilla on noin 10 vuoden musiikkitausta. Olpek on tuottanut musiikkia ja tehnyt DJ- ja miksaajan hommia. Kalevi puolestaan on kirjoittanut tekstejä ja soittanut suutaan.

Lähdettiin molemmat opiskelemaan audiovisuaalista viestintää Lohjalle vuonna 2004. Siellä huomattiin aika nopeasti, että musamaku on samoilla linjoilla ja ollaan muutenkin tosi samanhenkisiä tyyppejä. Idea OLPEKKALEV-projektista tuli kuitenkin vasta 2010–2011.

Mistä yhtyeen nimi tulee?

Ollaan yhdistetty artistinimet eli OLPEK + KALEVI = OLPEKKALEV. Kaija Koo muuten varasti meijän logon pari vuotta sitten, joten biiffi on päällä! No ei vaiskaan, hahhah.

Mistä kappaleestanne olette erityisen ylpeitä?

Molempien lemppari on tällä hetkellä varmaankin meidän uusin kappale Outa, joka julkaistiin tämän vuoden alussa. Kalevi oli opiskelemassa eräoppaaksi Inarissa viime vuonna, niin sen reissun inspiroimana väsättiin kyseinen kappale. Biisi kertoo luonnosta, ihmisten luontosuhteesta sekä Kalevin henkilökohtaisesta luontosuhteesta.

Miten KI-kappale syntyi, ja miten Puppa J tuli sille mukaan?

Olpek oli tiennyt Pupan jo pidemmän aikaa, mutta Kalevi törmäsi Puppaan ekaa kertaa Lahden Tirrassa viime vuonna. Siinä tuli sitten vierailu EP:llä heti puheeksi, koska ollaan molemmat fiilistelty Puppaa pitkään.

Lähetettiin KI:n demo Pupalle ja kaveri oli aivan liekeissä stygestä! Puppa räppäs versen purkkiin viime kesänä törkeessä helteessä aivan järkyttävän kuumassa studiossa. Hiki lensi, paita lensi, ja happi meinasi loppua studiosta, mutta Puppa sai hienosti stygen purkkiin.

Millainen on tyypillinen OLPEKKALEVin fani?

Sellainen avaruushippi!

Onko sinusta Nosteessa-artistiksi? Lähetä demo musatoimittajille täältä!