Hyppää pääsisältöön

Pinkertonin etsivätoimisto

Allan Pinkerton (Angus Macfadyen), Kate Warne (Martha MacIsaac) ja William Pinkerton (Jacob Blair)
Allan Pinkerton on palkannut etsivätoimistoonsa poikansa Williamin ja rouva Kate Warnen. Allan Pinkerton (Angus Macfadyen), Kate Warne (Martha MacIsaac) ja William Pinkerton (Jacob Blair) Kuva: Yle Kuvapalvelu Pinkertonin etsivätoimisto

TV1 maanantaista perjantaihin 27.9. - 26.10.2017 klo 12.30 - 13.10
Yle Areenassa 30 päivää

Kanadalaisamerikkalainen jännärisarja Pinkertonin etsivätoimisto (12) kertoo maailman ensimmäisestä yksityisestä etsivätoimistosta, joka syntyi Yhdysvaltojen sisällissodan jälkimainingeissa.

Rikostarinat perustuvat todellisiin juttuihin, joita oikea Pinkertonin etsivätoimisto ratkoi alkuaikoinaan.

Meno 1860-luvun Kansas Cityssä ja villissä lännessä on nimensä veroista ja postivaunu- ja junaryöstöt jatkuva kiusa, jonka maan hallinto haluaa viimein kuriin. Pinkertonin etsivätoimistolla oli kyseenalainen maine ja kovat otteet, mutta tulosta syntyi yhtä varmasti kuin pokeripöydässä saattoi päästä hengestään.

Kovapäisen skotin toimisto

Kovapintainen skotti Allan Pinkerton (Angus Macfadyen) on saapunut Amerikkaan ja perustanut sinne yksityisetsivätoimiston, joka tulee tunnetuksi paitsi arvokkaasta asiakaskunnastaan, myös tehokkaista toimintatavoista.

Pinkertonin toimisto on karskista maineestaan huolimatta myös hyvin edistyksellinen, sillä se on palkannut riveihinsä maailman ensimmäisen naisetsivän.

Rämäpää poika ja maailman ensimmäinen naisetsivä

Rikospaikkatutkinta oli tuolloin vielä lapsenkengissä, mutta rouva Kate Warne (Martha MacIsaac) on taitava etsivä, joka tarkan havaintokyvyn lisäksi osaa hyödyntää naisellisia avujaan tutkimusten edistämiseksi. Kaunis nainen voi sekoittaa rikollisten pään yhtä tehokkaasti kuin viina.

Pinkertonin poika William (Jacob Blair) on vastentahtoisesti mukana isänsä palkkalistoilla. Hänen rämäpäisyytensä kuitenkin täydentää sopivasti etsiväkolmikon keinovalikoimaa.

The Pinkertons. Idea ja käsikirjoitus: Kevin Abrams ja Adam Moore. Tuotanto: Rosetta Media, 2014-15. Sarja on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2016.

Martha MacIsaac (Kate Warne), Angus Macfadyen (Allan Pinkerton) ja Jacob Blair (William Pinkerton)
Pinkertonin etsivätoimiston potretti Martha MacIsaac (Kate Warne), Angus Macfadyen (Allan Pinkerton) ja Jacob Blair (William Pinkerton) Kuva: Yle Kuvapalvelu Pinkertonin etsivätoimisto

Lisää ohjelmasta

Kommentit