Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Tukea prostituoiduille

Brenda Myers-Powell halaa Marie Milleriä
Entinen prostituoitu Brenda Myers-Powell auttaa nyt muita pois väkivallan kierteestä Brenda Myers-Powell halaa Marie Milleriä Kuva: Yle Kuvapalvelu dokumenttiprojekti: tukea prostituoiduille

TV1 maanantaina 5.9.2016 klo 21.30 - 23.10, uusinta lauantaina 10.9. klo 12.35
Yle Areenassa kolme kuukautta

Brittiohjaaja Kim Longinotton dokumenttielokuvassa tutustutaan prostituoitujen maailmaan yhden selviytyjän näkökulmasta. Brenda Myers-Powell oli aiemmin yksi Chicagon katujen prostituoiduista. Nyt hän inspiroi ja auttaa muitakin pois väkivallankierteestä.

Dokumentti kertoo laiminlyönnin, väkivallan ja hyväksikäytön ketjusta, joka saa vuosittain tuhannet tytöt ja naiset kokemaan, että prostituutio on heidän ainut selviytymismahdollisuutensa.

Brendan tarina

25 vuoden ajan Brenda Myers-Powell kutsui itseään nimellä Breezy. Hän oli huumeriippuvainen ja prostituoitu, mutta hän ainakin kuvitteli hallitsevansa omaa maailmaansa.

Monen kollegansa tapaan Brenda kuitenkin joutui pahoinpidellyksi. Toivuttuaan hän muutti elämänsä ja nyt hän johtaa järjestöä joka auttaa prostituoituja pois väkivallankierteestä.

Yksi ihminen, joka välittää

Karismaattisen ja empaattisen Brendan matkassa dokumentti tutustuu nuorten prostituoitujen elämään. Elokuvan nuorten naisten elämän realiteetteihin tutustutaan heidän omasta näkökulmastaan.

Maailma ei tunnu välittävän näistä naisita ja miehistä, mutta onneksi Brenda välittää. Toivottomuuden keskellä Brenda näyttää, että yksi ihminen voi parantaa monen ihmisen elämää.

Dreamcatcher. Tuotanto: Dogwoof Global, Yhdysvallat, 2015. Ohjaaja: Kim Longinotto.

Kommentit