Hyppää pääsisältöön

Lahjoita muistilappu ja siihen liittyvä tarina

Kuva käsistä ja muistilaput-teksti
Kuva käsistä ja muistilaput-teksti Kuva: Marja Söderlund / Yle muistisairaus,muistisairaudet

Onko sinulla ehkä tallessa muistilappu, johon liittyy tarina, jonka haluaisit jakaa? Keräämme muistilappuja, jotka liittyvät muistisairauden kanssa elämiseen.

Lahjoita meille oma muistilappusi (huom. lappuja ei palauteta) tai kuva siitä sekä siihen mahdollisesti liittyvä tarina. Mitään liian tunnistettavia tietoja emme toki tarinaan odota, mutta kerro kuitenkin perusasiat eli Kuka? Kenelle? Mitä? Miksi?

Voit myös halutessasi lähettää muistilapun osoitteeseen olenjossain@yle.fi tai postitse osoitteeseen:
Olen jossain/ Tuula Rajavaara
PL 79
00024 Yleisradio

 • Paimenessa

  Hetkiä arjesta muistisairaan ihmisen kanssa.

  Pötköteltiin äitin kanssa joulupäivänä aamutirsoilla vierekkäin mun sängyssä. Äiti kysyi: "Pitikö siun käyvä lehmiä paimentamassa?"

 • 16. Aino

  Muistilappuja maailmasta, jossa ei ole lähimuistia.

  Tämä on tyypillinen muistilappu viime viikkojen ajalta.

 • Olen jossain: tv-dokumentti

  Muistisairautta sairastavan Ailin arki on seikkailua

  Elämä ilman lähimuistia ei ole helppoa. Toimittaja Tuula Rajavaara on taltioinut elämää muistisairautta sairastavan äitinsä kanssa. Yhdessä he yrittävät keksiä miten hallita yhä oudommaksi muuttuvaa arkea.

Olen jossain

Olen jossain: tv-dokumentti

Televisiodokumentissa Olen jossain toimittaja Tuula Rajavaara on taltioinut usean vuoden ajan elämää muistisairautta sairastavan äitinsä kanssa. Yhdessä he yrittävät keksiä ratkaisuja yhä oudommaksi muuttuvan arjen hallitsemiseksi.

Olen jossain: pienoisdokumentit

Muistisairautta sairastavan Aili Rajavaaran ja hänen tyttärensä Tuulan arkielämää taltioivat pienoisdokumentit kertovat ajanjaksosta, joka sijoittuu vuoroin kotiin ja vuoroin intervalliosastolle. Yhdessä he yrittävät keksiä ratkaisuja yhä oudommaksi muuttuvan arjen hallitsemiseksi.

 • Olen jossain: tv-dokumentti

  Muistisairautta sairastavan Ailin arki on seikkailua

  Elämä ilman lähimuistia ei ole helppoa. Toimittaja Tuula Rajavaara on taltioinut elämää muistisairautta sairastavan äitinsä kanssa. Yhdessä he yrittävät keksiä miten hallita yhä oudommaksi muuttuvaa arkea.