Hyppää pääsisältöön

Mies joka ampui Liberty Valancen

Lee Marvin, James Stewart ja John Wayne elokuvassa Mies joka ampui Liberty Valancen
Liberty Valance (Lee Marvin, vasemmalla) uhittelee Tom Doniphonille (John Wayne). Taustalla Ransom Stoddard (James Stewart) Lee Marvin, James Stewart ja John Wayne elokuvassa Mies joka ampui Liberty Valancen Mies joka ampui Liberty Valancen,kino klassikko

Suuri lännenklassikko miehestä, joka alkaa painetun sanan voimalla vastustaa pikkukaupunkia terrorisoivia rikollisia.

"Kun totuus ja legenda törmäävät yhteen, lehteen painetaan legenda." James Stewart esittää amerikkalaista valtiomiestä, joka matkalla vanhan ystävän hautajaisiin muistelee lehtimiehelle neljännesvuosisadan takaisia tapahtumia. Ihanteikas nuori Ransom Stoddard saapui silloin pieneen lännen kaupunkiin toimittamaan sanomalehteä ja joutui tekemisiin Lee Marvinin esittämän pelätyn murhamiehen kanssa. Apunaan hänellä oli paikallinen karjatilallinen, vakaa lännenmies (John Wayne).

John Fordin vuonna 1962 ohjaama mustavalkoinen lännenklassikko ei maalaile technicolor-maisemia vaan kertoo sen sijaan vertauskuvallisen tarinan lain ja sivistyksen tulosta villiin länteen.

  • Mies joka ampui Liberty Valancen (The Man Who Shot Liberty Valance, USA 1962) O: John Ford. N: James Stewart, John Wayne, Vera Miles, Lee Marvin.
Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa