Hyppää pääsisältöön

Tutustu ja osallistu Olen jossain -näyttelyyn

Kuva vanhuksen kädestä, joka pitelee vanhaa valokuvaa sekä teksti "Olen jossain -kiertonäyttely"
Kuva vanhuksen kädestä, joka pitelee vanhaa valokuvaa sekä teksti "Olen jossain -kiertonäyttely" Kuva: Yle / Kirsi Kukkarainen olen jossain

Olen jossain -kiertonäyttely on tällä hetkellä esillä Pohjois-Savon Muistiluotsin toimistolla Kuopiossa, Lapinlinnankatu 2. Näyttely on avoinna toimiston aukioloaikoina 10.10.–17.11.2017. Tervetuloa! Tämän jälkeen näyttely matkaa viimeiselle pysähdyspaikalleen Espooseen. Kiertonäyttely etsii kotia, jonne se voisi asettua viettämään eläkepäiviään. Tiedätkö sinä sellaisen paikan? Ota yhteyttä ja kerro ehdotuksesi: olenjossain@yle.fi Olen jossain -kiertonäyttelyn ensimmäinen etappi oli TILA galleriassa Helsingissä 2016. Sieltä kuvien reitti on kulkenut Kuopion lisäksi mm. Tampereelle, Kotkaan, Vantaalle, Pasilaan – aina Rovaniemelle asti.

Olen jossain – elämää muistisairauden kanssa -kiertonäyttelyssä on nähtävillä on Marja Söderlundin ottamia valokuvia Ailin arjesta ja Kuva kuvassa -valokuvia ihmisistä, joille muistisairaus on tuttu asia.

Kuva kuvassa -teoksissa henkilöt (Pirkanmaan muistiyhdistyksen jäseniä) ovat asettuneet kameran eteen oman lapsuus- tai nuoruuskuvan kanssa. Heihin liittyvät seitsemän Ystäväkirjaa ovat selailtavissa näyttelyssä. Tarkoituksena on innostaa kokeilemaan sivuja myös läheisen muistisairaan kanssa. Ohjeet löytyvät näyttelystä. Ystäväkirjan ideaan voi tutustua myös Olen jossain -verkkosivuilla.

Näyttelyssä on mahdollisuus jakaa omia kokemuksia elämästä muistisairauden kanssa. Onko sinulla ehkä tallessa muistilappu, johon liittyy tarina, jonka haluaisit jakaa? Voit lahjoittaa sen kiertonäyttelyyn verkkosivuston kautta.

Lahjoita muistilappu ja siihen liittyvä tarina!

 • 16. Aino

  Muistilappuja maailmasta, jossa ei ole lähimuistia.

  Tämä on tyypillinen muistilappu viime viikkojen ajalta.

 • Olen jossain: tv-dokumentti

  Muistisairautta sairastavan Ailin arki on seikkailua

  Elämä ilman lähimuistia ei ole helppoa. Toimittaja Tuula Rajavaara on taltioinut elämää muistisairautta sairastavan äitinsä kanssa. Yhdessä he yrittävät keksiä miten hallita yhä oudommaksi muuttuvaa arkea.

Olen jossain

Olen jossain: tv-dokumentti

Televisiodokumentissa Olen jossain toimittaja Tuula Rajavaara on taltioinut usean vuoden ajan elämää muistisairautta sairastavan äitinsä kanssa. Yhdessä he yrittävät keksiä ratkaisuja yhä oudommaksi muuttuvan arjen hallitsemiseksi.

Olen jossain: pienoisdokumentit

Muistisairautta sairastavan Aili Rajavaaran ja hänen tyttärensä Tuulan arkielämää taltioivat pienoisdokumentit kertovat ajanjaksosta, joka sijoittuu vuoroin kotiin ja vuoroin intervalliosastolle. Yhdessä he yrittävät keksiä ratkaisuja yhä oudommaksi muuttuvan arjen hallitsemiseksi.

 • Olen jossain: tv-dokumentti

  Muistisairautta sairastavan Ailin arki on seikkailua

  Elämä ilman lähimuistia ei ole helppoa. Toimittaja Tuula Rajavaara on taltioinut elämää muistisairautta sairastavan äitinsä kanssa. Yhdessä he yrittävät keksiä miten hallita yhä oudommaksi muuttuvaa arkea.