Hyppää pääsisältöön

Yle tallentaa Suomen sairaaloiden arkea 24 tunnin ajan 21.9.2016

Elossa 24h -ohjelma Yle TV1:ssä keväällä 2017.
Elossa 24h -ohjelma Yle TV1:ssä keväällä 2017. Elossa 24h -ohjelma Yle TV1:ssä keväällä 2017. Kuva: Yle Kuvapalvelu. elossa 24h

21.9.2016 taltioidaan Suomessa ainutlaatuinen tv-ohjelma. Sen tekee ainutlaatuiseksi tuotantotapa: koko ohjelmasarja kuvataan yhden vuorokauden aikana.

40 kuvaajaa ja laaja joukko muita tv-ammattilaisia taltioi koskettavia tapahtumia ja ihmiskohtaloita Suomen sairaaloissa ja terveydenhuollossa 24 tunnin ajan kahdeksalla eri paikkakunnalla: Helsingissä, Tampereella, Turussa, Oulussa, Kuopiossa, Rovaniemellä, Hämeenlinnassa ja Nilsiässä. Taltioinnista syntyy seitsemänosainen ohjelmasarja Elossa 24h, joka esitetään Yle TV1:llä ensi vuoden alussa.

Elossa 24h kertoo tosielämän inhimillisiä tarinoita potilaista ja heidän läheisistään sekä heitä hoitavasta sitoutuneesta henkilökunnasta, joka pitää meitä kaikkia elossa vuoden jokaisena vuorokautena. Ohjelma näyttää, minkälaista ammattilaisuutta ja koneistoa maan julkisessa terveyden- ja sairaanhoidossa tarvitaan 24 tunnin aikana. Ohjelman tekee Yle TV1:lle ITV Studios Finland.

Ohjelmassa todistetaan niin elämää mullistavia tapahtumia kuin pieniä inhimillisiä kohtaamisia terveydenhoitoalan ammattilaisten ja potilaiden välillä. Kymmenet kameraryhmät kuvaavat useissa eri sairaaloissa, terveyskeskuksissa, päivystyksissä, ambulansseissa, hälytysajoissa ja helikoptereissa eri puolilla Suomea.

Ohjelmasarjan taltiointi on itsessään tapahtuma, joka toteutuu eri puolella Suomea samaan aikaan 21.9. klo 6.00 alkaen. Sama tapahtumallisuus toteutuu myös ohjelman julkaisemisessa: ohjelma esitetään viikon aikana tammikuussa 2017.

Ohjelma perustuu ITV Studiosin kehittämään, brittiläiseen ohjelmaformaattiin "Keeping The Nation Alive" (2013), joka on toteutettu menestyksellä useissa maissa eri puolilla maailmaa, mm. Britanniassa, Tanskassa, Norjassa, Hollannissa, Kanadassa, Australiassa ja Irlannissa.

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua