Hyppää pääsisältöön

Ylen verkkokehityksen ketterä johtaminen sai Vuoden 2015 Lean-teko -palkinnon

Suomen Lean-yhdistys palkitsi Ylen verkkokehityksen ketterästä johtamisesta Vuoden 2015 Lean-teko -palkinnolla.

Yle on uudistanut verkkokehityksen johtamismallinsa, jotta se voi paremmin vastata muuttuvaan asiakaskysyntään ja tarjota parasta henkilökohtaista käyttökokemusta. Verkkokehittämisen johtamisen muutos on toteutettu koko yhtiön tasoisesti, asiantuntijoista johtajiin.

”Uudistuksessa tuotiin käytäntöön ketterä portfolionhallinta ja rahoitusmalli. Kehitystoimenpiteiden vaikutuksia arvioidaan niiden tuottaman asiakasarvon pohjalta. Muutoksen takana on vahva Lean, Agile ja Lean Start up -henkinen ajattelu”, sanoo Ylellä muutoksesta vastannut Mirette Kangas.

Palkintoperusteissa kiitetään erityisesti uudistuksen kattavuutta Ylessä. Useimmat yksiköt ovat tuoneet ketterät menetelmät, Agilen ja Leanin johtamiskäytäntöihinsä ja Lean–Agile-kulttuuri liittyy enenevästi myös ohjelmatuotantoon, sisältöjen tekemiseen ja johtamiseen. Esimerkiksi visuaalinen johtaminen ja sen käytännöt, kuten jatkuva parantaminen, on otettu käyttöön eri puolilla Yleä.

”Tämä on yksi hyvä tapa toimia kiivaasti muuttuvassa toimintaympäristössä”, sanoo Ylen julkaisujohtaja Ismo Silvo. ”Yle haluaa toimia esimerkkinä ja kansallisena tiennäyttäjänä myös julkisen sektorin yrityskulttuurin uudistamisessa”.

”Strategisella tasolla toteutetulla muutoksella on pitkäjänteiset uudistavat ja kehitystoimenpiteitä sujuvoittavat vaikutukset, kuten ketterä investointien budjetointimalli, joka on ainutlaatuinen”, sanoo Ylen tuotantojohtaja Janne Yli-Äyhö.

Suomen Lean-yhdistys ry on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka edistää Lean-filosofian ja sen periaatteiden leviämistä suomalaisiin yrityksiin ja julkishallinnon organisaatioihin.

Lisätietodot:
Lean-Agile Enterprise Coach Mirette Kangas, Yle
p. 040 541 8641, mirette.kangas@yle.fi

Tuotantojohtaja Janne Yli-Äyhö, Yle
p. 0400 410 698, janne.yli-ayho@yle.fi

Toiminnanjohtaja Kalle Arsalo, Suomen Lean-yhdisty
p. 050 410 4848, kalle.arsalo@leanyhdistys.fi