Hyppää pääsisältöön

Parempi kuin Die Hard 2: Renny Harlinin uudesta Skiptrace-elokuvasta tuli huippumenestys Kiinassa

Harlinin leffassa nähdään pääroolissa toimintatähti Jackie Chan. Ohjaajan mukaan työskentely näyttelijän kanssa oli luontevaa ja antoisaa.

Skiptrace-elokuvan päärooleissa nähdään Johnny Knoxville ja Jackie Chan. // Kuva: Future Films

Toimintakomedia Skiptrace sai maailman ensi-iltansa Pekingissä viime heinäkuussa. Renny Harlinin ohjaama elokuva otettiin avausviikonloppunaan vastaan niin hyvin, että siitä tuli ennätyksellinen leffa sekä ohjaajalle itselleen että päästaralle.

- Elokuvan avausviikonloppu oli sekä Jackie Chanin että oman urani tuottoisin, kertoo Harlin YleX Aamun haastattelussa.

Aika hyvin, onhan Chan näytellyt isoissa leffoissa jo useamman vuosikymmenen ajan. Näyttelijän kaupallisiin menestyselokuviin kuuluvat muun muassa Rush Hour -leffat.

Ohjaajan edellisestä isosta hittileffasta oli ehtinyt vierähtää jo lähes parikymmentä vuotta. Die Hard 2 tuotti aikoinaan avausviikonloppunaan 34 miljoonaa dollaria, kun taas Skiptrace ylsi Harlinin mukaan jopa 65 miljoonaan dollariin.

- Mulla oli tästä elokuvasta hyvä fiilis. Meillä oli hauska käsikirjoitus, hyvät näyttelijät ja vauhdikas elokuva. Tämä on sellainen leffa, jota katsoessa saa nauraa, Harlin sanoo.

Elokuvan pääosissa nähdään toimintaleffojen kestotähti Jackie Chan ja Jackass-ryhmästä tuttu Johnny Knoxville. Chanin esittämä hongkongilainen etsivä ja Knoxvillen tulkitsema yhdysvaltalainen uhkapeluri liittoutuvat taistelemaan kiinalaista rikollista vastaan.

Työskentely Chanin kanssa oli Harlinin mukaan helppoa ja luontevaa. Supersuosittu näyttelijä aiheutti joukkohysteriaa Kiinassa kuvauspaikkakunnilla, mutta itse kuvauksissa tähti oli vaatimaton. Harlin kertoo, että Chan oli aina valmis auttamaan muita kuvausryhmässä.

- Ja tänään saimme kuulla myös hienon uutisen: Chanille myönnetään kunnia-Oscar elämäntyöstä.

Harlinin mukaan Sara Forsberg oli hyvä valinta rooliin mafiapomon tyttäreksi. // Kuva: Future Film

Kiinan sensuuri ei vaikuttanut Harliniin

Skiptracea kuvattiin kahdeksalla kiinalaisella paikkakunnalla. Vaikka Kiina on tunnettu elokuviin kohdistuvasta sensuurista, kuvaaminen ei Harlinin mukaan poikennut juurikaan Hollywoodista.

- Myös Hollywoodissa on nykyään todella tarkat säännöt: elokuvissa ei saa näkyä verta, seksiä, eikä niissä saa kiroilla.

Skiptrace on täynnä toimintaa, mutta Harlinin mukaan väkivalta on leffassa "harmitonta", eikä veri roisku. Ja vaikka elokuvassa on myös romantiikkaa, seksiä ei nähdä.

- Ja mitä tulee politiikkaan, niin itse teen viihde-elokuvia. Mulla ei ole tarvetta poliittisiin kannanottoihin, joten se ei vaikuttanut leffan kuvaamiseen oikeastaan lainkaan, Harlin kertoo.

Skiptrace sai Suomen ensi-iltansa 2. syyskuuta.

Lue myös:

SAARA näyttelee mafiapomon tytärtä Skiptrace-toimintaleffassa: "Haluan pysyä yhtä nöyränä kuin Jackie Chan"

SAARA alkaa juontaa uutta ohjelmaa Britannian suosituimmalla lastenkanavalla

SAARAlla taas levy-yhtiö – albumi tulossa