Hyppää pääsisältöön

Apulannan superyllätys: Amerikkalaisbasisti Mandy palasi vanhan bändinsä riveihin

Teit meistä kauniin -elokuvan ennakkonäytös toi Apulannan alkuperäiskokoonpanon hetkeksi lähes täydellisenä lavalle Oulussa.

Mandy ja Toni yllätyskeikalla Oulussa. // Kuva: Aki Huttunen

Apulannan alkutarinan kertova _Teit meistä kauniin -_elokuva sai ennakkoon ensi-iltansa Oulussa, jossa poppoo järjesti faneilleen uskomattoman yllätyksen. Ensin kekkereillä esiintyi leffa-Apulanta, jonka jälkeen lavalle nousivat Toni Wirtanen, Sipe Santapukki ja Apulannan ensimmäinen basisti Mandy Gaynor.

- Meillä on erittäin suuri ilo ja kunnia esitellä teille tänään Mandy, laulaja-kitaristi Toni Wirtanen spiikkaa.

Amerikkalaisvieraalla vahvistettu Apulanta soitti Mandyn sanoittaman Silmämuna-kappaleen, joka löytyy vuonna 1993 julkaistulta Mikä ihmeen Apulanta? -EP:ltä. Kyseinen levytys jäi Mandyn ainoaksi Apiksen riveissä, sillä vaihto-oppilaan oli palattava takaisin Yhdysvaltoihin. Sen jälkeen Apulannan basistin paikka on ollut tuulinen. Apiksessa ovat soittaneet bassoa Tuukka Temonen, Sami Lehtinen ja Ville Mäkinen.

Mandy ja Toni rokkaavat lavalla. // Kuva: Aki Huttunen

Mandy Gaynor antoi ensimmäisen haastattelunsa yllätyskeikasta YleX:lle.

- Se oli mahtavaa! Onneksi Tonia näyttelevä Tatu Sinisalo opetti minulle biisin uudelleen, koska en ole koskenut bassoon 20 vuoteen. Toni ja Sipe eivät olleet huolissaan soittotaidoistani, mutta onneksi Tatu näytti, miten biisi soitetaan. Muistan kyllä sanat edelleen, koska olen laulanut biisiä vuosien varrella. Keikka oli paras aikamatka koskaan, Gaynor kommentoi.

Myös Teit meistä kauniin -elokuva toi Mandyn muistot ja tunteet pintaan. Basisti kertoo itkeneensä ja nauraneensa näytöksessä. Leffassa Mandyä esittää Jussi-palkittu Mimosa Willamo.

- Mimosa on uskomattoman kaunis. Ihan kuin katsoisi parempaa versiota nuoresta itsestään. Hän on myös aivan mieletön näyttelijä. Opettelin parhaani mukaan suomea vaihto-oppilasvuotena, joten Mimosa todella puhuu elokuvassa, kuten puhuin nuorena eli aivan sekaisin suomea ja englantia. Tuukka pyysi minua mailaamaan Mimosalle nuoruusmuistojani  ennen elokuvan kuvauksia. Mimosa on todella ottanut niistä vaikutteita.

Mimosa Willamo Mandyn roolissa. // Kuva: Lars Johnson/Teit meistä kauniin

Mandy asui vaihto-oppilasvuotenaan Tuukka Temosen perheessä. Gaynor kehuu myös ”veljensä” hienoa työtä. Myös ohjaaja itse on fiiliksissä leffakiertueestaan.

- Mandy on tykännyt leffasta ja kaikki on ollut sille tosi huimaa ja nostalgista. Mä olen puolestani paukutellut henkseleitä, kun tämä leffakiertue on yhtä isoa tai jopa isompaa kuin Markus Selinillä, Temonen kommentoi YleX:lle.

Teit meistä kauniin saa virallisen ensi-iltansa 7. syyskuuta. Video yllätyskeikasta löytyy leffan Facebook-seinältä.

Lue myös:

YleX Ensinäyttö: Uniikki räppää uusiksi yhden Apulannan hienoimmista kappaleista 

Teit meistä kauniin on enemmän kuin bändielokuva: Apulanta-leffa on punkin säestämä sukupolvitarina lama-Suomesta

YleX Apulanta-leffan kuvauksissa: Menestysbändin tarinaan mahtuu myös riitoja, epäonnistumisia ja romansseja