Hyppää pääsisältöön

Alias Lönnrot: Ali Jahangirin uusi suomalaisuutta käsittelevä sarja

Ali Jahangiri ja Martina Aitolehti Alias Lönnrot -sarjan kuvauksissa
Ali Jahangiri ja Martina Aitolehti Alias Lönnrot -sarjan kuvauksissa Ali Jahangiri ja Martina Aitolehti Alias Lönnrot -sarjan kuvauksissa Ali Jahangiri,Martina Aitolehti

Alias Lönnrot on Ali Jahangirin uusi tv-sarja suomalaisuudesta vuonna 2016. Kaksi 15-minuuttista jaksoa peräkkäin Kakkosella torstaisin klo 20. Kaikki kaksitoista osaa katsottavana pysyvästi Yle Areenassa.

Sarjassa stand up koomikko Ali Jahangiri ryhtyy oman aikamme Lönnrotiksi kartoittamaan kansansa nykytapoja ja luonnetta.

Mistä identiteettimme muodostuu, kun suo, kuokka ja Jussi ovat vaihtuneet hiireen, latteen ja satulatuoliin? Mikä on meille keskeistä tai pyhää, kun elämänohjeet napataan Raamatun sijaan netin keskustelupalstoilta?

Alias Lönnrotissa Ali vieraineen lyö säpäleiksi myytin tuppisuisesta kansasta, joka hiihtää kouluun kesät talvet tuulipuku päällä ja kossupullo takataskussa. Nyt on aika unohtaa väsyneet kliseet ja nähdä, kuinka positiivisesti suomalaiset reagoivat tuntemattoman kirjoittamaan rakkauskirjeeseen, työmatkan keskeyttävään yllätysliikuntaan tai oven taakse ilmestyvään Bull Mentulaan.

Ali testaa kadunmiehillä suomalaisuudesta tekemiään havaintoja ja yllättää ihmiset keskellä arkea. Alin kanssa uutta suomalaisuutta ovat kartoittamassa muun muassa Pirjo Heikkilä, Seksikäs Suklaa, Janne Kataja, Martina Aitolehti, Reino Nordin, Maija Vilkkumaa, Bull Mentula ja Mariska.

Kohtaamisista ja havainnoistaan Ali työstää stand up - lavaesityksen - oman näkemyksensä Suomesta ja suomalaisuudesta juuri nyt, tässä ajassa. Esitys nähdään osana jaksoja.

ITV Studios Finlandin Ylelle tuottaman sarjan ohjaa Ville Panhelainen. Käsikirjoitus on Ali Jahangirin ja Yasir Gailyn.

Kommentit

Yle TV2