Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Galaxi pääkuva

Hullabalooban surkuhupaisa miehistö toilailee Galaxissa

Galaxi: Hullabalooban miehistö
Galaxi: Hullabalooban miehistö Kuva: Yle/ Galaxi hullabalooba,Galaxi

Hullabalooba on kolmen merirosvon, kahden lokin ja papukaijan toilailuista kertova kotimainen animaatiosarja. Hullabalooba Galaxissa lauantaiaamuisin 10.9.2016 alkaen. Sarja on katsottavissa myös Lasten Areenassa 60 päivää ensilähetyksestä.

Hullabalooba on suoraviivaista ja hersyvän hauskaa slapstickiä, jonka hahmoille lapsikatsoja voi vapautuneesti nauraa. Sarjassa puhutaan keksittyä merirosvokieltä ja sen jaksot toimivat itsenäisinä tarinoina.

Studio Oudon taiteellinen työryhmä kumartaa vanhoille mestareille aina Tex Averysta Ted Gilliamiin ja tuo digitaalisella leikeanimaatiollaan piirrettyjen valtavirtaan ripauksen animaatioklassikoiden anarkiaa.

Galaxi: Hullabalooban miehistö
Galaxi: Hullabalooban miehistö Kuva: Yle/ Galaxi hullabalooba,Galaxi
Galaxi: Hullabalooba
Galaxi: Hullabalooba Kuva: Yle/ Galaxi hullabalooba,Galaxi
Galaxi: Hullabalooban miehistö räjähdyksen jälkeen
Galaxi: Hullabalooban miehistö räjähdyksen jälkeen Kuva: Yle/ Galaxi hullabalooba,Galaxi

Kapteeni Habhab on suuresta aarteesta unelmoiva, lyhyenläntä ja kärsimätön merirosvokapteeni. Viimeisillä kolikoillaan hän on ostanut käytetyn aarrekartan ja pestannut ainoan saatavilla olleen miehistön aarrejahtiin. Habhab on omasta mielestään mahtava kapteeni, joka on aina oikeassa, vaikka usein asia onkin juuri toisinpäin.

Vlad ja Gunnar ovat kapteeni Habhabin kahden hengen miehistö. Vlad on kaiken kokenut vanha merikarhu, joka ei yhtään kaipaisi yllätyksiä elämäänsä. Silti hän löytää itsensä aina väärästä paikasta väärään aikaan. Gunnaria taas on siunattu enemmän koolla kuin aivoilla, ja hänen innokkuutensa kääntää arkipäiväiset toimet hetkessä hullunmyllyksi.

Pollo on kapteenin papukaija, joka on lähes yhtä itsepäinen kuin isäntäntänsäkin. Pollon sanavarastoon kuuluu vain sana Tyyrpuuriin! mikä on omiaan sekoittamaan seilaamista yhä enemmän.

Laiska ja nokkela lokkikaksikko, Ritz ja Hilton, seuraavat laivaa mehevien silakkasaaliiden toivossa. Siinä samalla ne viihdyttävät itseään tehtailemalla käytännön piloja merirosvojen riesaksi.

Surkuhupaisa meriseurue ajautuu koomisiin tilanteisiin ihan omaa syytään - ja arkipäiväiset askareet eskaloituvat kaaokseksi jokaisessa jaksossa.

Ensimmäisessä jaksossa Kapteeni Habhab komentaa miehistönsä hyökkäykseen horisontissa siintävän vieraan aluksen takia. Valmistelut kuitenkin epäonnistuvat, kanuunat räjähtelevät ennenaikaisesti ja mastokin katkeaa rytäkässä. Lähestyvä kohde osoittautuu paljon vihollislaivaa pienemmäksi harmiksi.

Käsikirjoitus ja ohjaus Janne Kariniemi, Jussi Saarela ja Tero Takalo
Tuotanto Taina Ronkainen ja Timo Lampinen / Studio Outo
Yle-tuottaja Jarmo Oksa, jarmo.oksa@yle.fi

Lisää ohjelmasta

Kommentit