Hyppää pääsisältöön

Ulkolinjan syksy 2016

Syyrialainen tyttö Pireuksen satamassa.
Syyrialainen tyttö Pireuksen satamassa. Kuva: Yle/Pertti Pesonen Pireus,pakolainen,Kreikka,pakolaiset

Ulkolinjan syksyn 2016 ohjelmisto on julkaistu.

Ensilähetys torstaisin TV1 klo 22.00, uusinta keskiviikon myöhäisillassa. Löydät Ulkolinjan myös Yle Areenasta.

26.08. Kreikkalainen omatunto

Omasta talousahdingostaan huolimatta kreikkalaiset ovat auttaneet avokätisesti maan läpi kulkeneita satojatuhansia pakolaisia. Lesboksen saaren vapaaehtoiset ovat ehdokkaina Nobelin rauhanpalkinnon saajiksi. O. Pertti Pesonen.

Neliosainen sarja Obaman Amerikka Ulkolinjan lähetyspaikalla 1.9.-22.9.

01.09. Obaman Amerikka
INSIDE OBAMA’S WHITE HOUSE 1/4 / Brook Lapping
1/4: Taloskriisi. Miljoonille äänestäjille Barack Obaman valinta merkitsi uuden aikakauden alkua. Vaalien jälkeen Yhdysvallat ajautui talouskriisiin. Valkoisen talon sisäpiiri ja Obama itse arvioivat presidentin toimia.

08.09. Obaman Amerikka
INSIDE OBAMA’S WHITE HOUSE 2/4 / Brook Lapping
2/4: Terveydenhuoltoa kaikille. Yksi Obaman virkakausien vaikeimmista tavoitteista on taata terveydenhuolto kaikille amerikkalaisille. Obama itse ja Valkoisen talon sisäpiiri arvioivat presidentin toimia ja saavutuksia.

15.09. Obaman Amerikka
INSIDE OBAMA’S WHITE HOUSE 3/4 / Brook Lapping
3/4: Obaman arabikevät. Barack Obama halusi vetäytyä edeltäjänsä aloittamasta sodasta Lähi-idässä. Alueella roihahtivat uudet taistelut. Obama itse ja Valkoisen talon sisäpiiri arvioivat Obaman presidenttikausia.

22.09. Obaman Amerikka
INSIDE OBAMA’S WHITE HOUSE 4/4 / Brook Lapping
4/4: Aseiden Amerikka ja siirtolaiset. Kuinka Obama takasi uudelleenvalintansa? Hän kritisoi USA:n vapaamielisiä aselakeja kouluammuskelun jälkeen. Valkoisen talon sisäpiiri ja Obama itse arvioivat presidentin toimia.

29.09. Ulkolinja: Tappavat lääkkeet

LETHAL FAKE MEDICINE / DR
Väärennettyihin lääkkeisiin kuolee vuosittain yli 500 000 ihmistä. Internetissä välitetyistä lääkkeistä puolet on väärennettyjä. USA:ssa myös osa lääkärien jakamista lääkkeistä on todettu väärennetyiksi.

06.10. Ulkolinja: Uhkapeliä sukupuutolla

GAMBLING ON EXTINCTION / a&o buero filmproduktion gmbh
Uhanalaisten eläinten salametsästys uhkaa ajaa Afrikan norsut ja sarvikuonot sukupuuttoon 15 vuodessa. Miljardien taalojen liiketoiminnan keskus on siirtynyt Aasiaan. Dokumentti paljastaa miten laiton kauppa toimii.

13.10. Ulkolinja: Lapsisotilaiden uusi sota

CHILD SOLDIER’S NEW JOB / DR
Yhdysvaltain Afganistanin ja Irankin operaatioissa taistelee entisiä lapsisotilaita Ugandasta ja Sierra Leonesta. USA:n puolustusministeriö antoi yksityisen yrityksen rekrytoida sotilaat. Yritys löysi halvat ja pelottomat taistelijat.

20.10. Ulkolinja: USA:n rotuvihan uusi aika

KKK - THE FIGHT FOR WHITE SUPREMACY / BBC
Ku Klux Klaanin jäsenmäärä kasvaa Yhdysvalloissa, ja klaanin riiteissä ristit roihuavat. Samalla afroamerikkalainen väestö vaatii yhä räväkämmin oikeudenmukaista kohtelua. Uhkaako Yhdysvaltoja uusi rotusota?

27.10 Ulkolinja: Clinton vastaan Trump

CHOICE 2016, 1/2 / Pbs
1/2 Millaisen presidentin yhdysvaltalaiset valitsevat? Hillary Clintonin ja Donald Trumpin arvomaailmaa arvioivat heidän työtoverinsa, perheenjäsenet ja poliittiset vastustajat.

03.11. Ulkolinja: Clinton vastaan Trump

CHOICE 2016, 2/2 / Pbs
2/2 Millaisen presidentin yhdysvaltalaiset valitsevat? Hillary Clintonin ja Donald Trumpin arvomaailmaa arvioivat heidän työtoverinsa, perheenjäsenet ja poliittiset vastustajat.

10.11. Ulkolinja: Turkki - pelon valtakunta

Turkissa torjuttiin verinen vallankaappausyritys. Onko maa nyt matkalla kohti diktatuuria ja vainoja? O. Marko Lönnqvist

24.11. Ulkolinja: Länsi-Afrikan huumesota

DRUG WARS IN WEST AFRICA / New Docs
Länsi-Afrikasta on tullut huumekaupan keskus, jonka kautta kulkee kymmeniä tonneja mm. kokaiinia. Viranomaisten taistelu huumekartelleja vastaan on toivotonta, ja rikolliset ovat vallanneet monen valtion avainvirat.

01.12. Ulkolinja: Ei hautoja joilla itkeä

Kolumbian sisällisodassa on surmattu yli 220 000 ja kadonnut kymmeniä tuhansia ihmisiä. Kadonneiden omaisten tuska ei hellitä, heillä ei ole edes hautoja, joilla itkeä läheisiään. O. Pertti Pesonen

08.12. Ulkolinja: Isisin peitelty historia

FRONTLINE: THE SECRET HISTORY OF ISIS / PBS
Taistelu islamistien terroria vastaan on jatkunut jo vuosikymmenen. Isis ja islamilaisen valtion idea syntyivät lännen vähättelevän politiikan seurauksena, täyttämään al-Qaidan lyömisen jälkeistä valtatyhjiötä.

Muutokset ohjelmistossa mahdollisia.