Hyppää pääsisältöön

Jakso 14: Kuinka bittejä ostetaan?

Vikasietotila-podcastin tekijät ja logo
Vikasietotila-podcastin tekijät ja logo Kuva: Yle / Jyrki Valkama ja Tuuli Laukkanen vikasietotila

Kuuntele Areenassa
Tilaa podcast
Lataa jakso

Siihen on jo ehtinyt tottua, että ilmaisen nettipalvelun käyttäjällä ei ole juuri minkäänlaisia oikeuksia, mutta entäs sitten maksulliset ohjelmistot, palvelut ja tuotteet? Vikasietotila heittäytyy käytännöllis-filosofiseksi ja pohtii, mitä ostaminen ja omistaminen tarkoittavat maailmassa, jossa kohteet ovat pohjimmiltaan vain bittejä – ja vieläpä yleensä jonkun toisen kovalevyllä. Haastatteluosiossa poplista-asiantuntija Markus Hilden kertoo syitä sille, miksi musiikin kuuntelu on suoratoistoaikana kovin erilaista kuin vielä vaikkapa 10 vuotta sitten.

Palaute: kommentoi tuonne alas, lähetä sähköpostia osoitteeseen vikasietotila@yle.fi tai twiittaa tunnisteella #vikasietotila.

Vinkit

Linkit

Vikasietotila

Media- ja digitaidot