Hyppää pääsisältöön

Jakso 14: Kuinka bittejä ostetaan?

Vikasietotila-podcastin tekijät ja logo
Vikasietotila-podcastin tekijät ja logo Kuva: Yle / Jyrki Valkama ja Tuuli Laukkanen vikasietotila

Kuuntele Areenassa
Tilaa podcast
Lataa jakso

Siihen on jo ehtinyt tottua, että ilmaisen nettipalvelun käyttäjällä ei ole juuri minkäänlaisia oikeuksia, mutta entäs sitten maksulliset ohjelmistot, palvelut ja tuotteet? Vikasietotila heittäytyy käytännöllis-filosofiseksi ja pohtii, mitä ostaminen ja omistaminen tarkoittavat maailmassa, jossa kohteet ovat pohjimmiltaan vain bittejä – ja vieläpä yleensä jonkun toisen kovalevyllä. Haastatteluosiossa poplista-asiantuntija Markus Hilden kertoo syitä sille, miksi musiikin kuuntelu on suoratoistoaikana kovin erilaista kuin vielä vaikkapa 10 vuotta sitten.

Palaute: kommentoi tuonne alas, lähetä sähköpostia osoitteeseen vikasietotila@yle.fi tai twiittaa tunnisteella #vikasietotila.

Vinkit

Linkit

Vikasietotila

Kommentit
  • Digitreenit: Windows 10 tutuksi - tässä 10 vinkkiä sen tehokäyttöön

    Lue nämä vinkit niin saat Windows 10:stä enemmän irti.

    Siirtyminen Windows 10:een käyttöjärjestelmän vanhemmista versioista on helppoa. Se ei välttämättä vaadi uusien taitojen opettelemista. Siksi saattaakin unohtua, että se toi mukanaan monia uusia hyödyllisiä ominaisuuksia. Tässä artikkelissa esitellään niistä kymmenen, joiden avulla saat Windows 10:stä enemmän irti.

  • Ääni on toinen, uusi maailma

    Äänillä voi muuttaa kuvan tunnelman.

    Äänimaailma muuttaa kaiken. Äänillä - esimerkiksi musiikilla - voi muuttaa kuvan tunnelman. Äänellä voi tulkita kuvaa ja vaikuttaa katsojan tunteisiin voimakkaasti. Kuvauksissa alkuperäisen äänen taltiointi on tarkkaa työtä. Ääniä voidaan myös tehdä tarkoituksella erikseen ja niitä voidaan järjestää haluttuun järjestykseen.

Media- ja digitaidot