Hyppää pääsisältöön

Yle täyttää 90 vuotta – median muutos jatkuu

Yle90 -v. logo ja kaksi leikkivää lasta.
Yle90 -v. logo ja kaksi leikkivää lasta. Kuva: Yle brändikuva yle90

Syyskuun yhdeksäntenä vuonna 1926 toimittaja ja kulttuuripersoona Alexis af Enehjelm istui studioon ja kuulutti O.Y. Suomen Yleisradio – A.B. Finlands Rundradion ensimmäisen lähetyksen alkaneeksi. Päivän aikana lähetetyssä ohjelmassa kuultiin estetiikkaa käsittelevä esitelmä, toimitusjohtajan puhe, musiikkia ja uutiset.

Yle täyttää 90 vuotta perjantaina 9.9. ja juhlii merkkipäivää yhdessä suomalaisten kanssa. Juhlapäivä näkyy ja kuuluu monipuolisesti Ylen kanavilla mm. yleisön toiveohjelmina ja keskusteluina. Tärkeää sananvapauden teemaa käsitellään Yle Forum -tapahtumassa.

Julkisen palvelun perustehtävä ja toiminta-ajatus ovat säilyneet muuttumattomina – palvella kaikkia suomalaisia, rakentaa demokratiaa ja vaalia sivistystä, kieliä sekä kulttuuria. Tässä tehtävässä onnistuakseen Ylen on säilytettävä kansalaisten luottamus. Tämän vuoksi seuraavien vuosien aikana Yle ja julkinen palvelu uudistetaan vastaamaan ajan haasteisiin.

“Parhaimmillaan Yle samanaikaisesti sivistää, viihdyttää sekä jakaa tietoa. Jo vuosikymmenten ajan ja myös tulevaisuudessa. Vastikään julkisen palvelun tehtävä, laajuus ja rahoitus on linjattu ja Ylellä on vakaa asema ja tuki niin kansalaisilta kuin päättäjiltäkin”, sanoo Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja Kimmo Kivelä.

“Suomi, suomalainen yhteiskunta ja ihmisten mediankäyttö ovat muutoksessa. Siksi myös Ylen on jatkettava uudistumista. Yle elää suomalaisten pulssilla, meillä on tuntuma ihmisten arkeen ja juhlaan, ja luomme yhteisiä kokemuksia. Uudistuvan Ylen on löydettävä tapoja tehdä uusia luotettavia ja laadukkaita sisältöjä ja palveluja, samalla jatkuvuus turvaten. Haluamme pitää Ylen kehityksen kärjessä, niin että siitä voivat kaikki suomalaiset olla ylpeitä”, sanoo toimitusjohtaja Lauri Kivinen.

Yle on tänään suomalaisten yhteinen, tunnettu ja luotettu yhtiö, joka kertoo juuri sinun tarinasi. Omalla kielellä saatu luotettava tieto Suomesta ja maailmasta on juuri nyt – ehkä enemmän kun koskaan – demokratian perusedellytys.

Yle Forum -tapahtumassa 9.9. teemana on sananvapaus, jonka merkitystä mm. presidentti Martti Ahtisaari pohtii rauhan rakentamisen näkökulmasta.

Kaikille suomalaisille välitettävä Yle 90 -pääjuhla televisioidaan ja radioidaan Helsingin Musiikkitalosta lauantaina 10.9. klo 18.30. - Yle TV1, Yle Radio Suomi, Yle Vega ja Yle Areena.