Hyppää pääsisältöön

Blockfest toi Tampereelle yli 15 miljoonaa euroa – yksi festarivieras käyttää keskimäärin 310 euroa palveluihin

Festivaalikävijät käyttivät tutkimuksen mukaan kaupungin elinkeinoelämän palveluita yhteensä 15 440 000 euron edestä.

Blockfest-yleisö näytti rakastavan ASAP Rockya. // Kuva: YleX/Katariina Salmi

Blockfest keräsi oheistapahtumineen 60 000 kävijää Tampereen ydinkeskustaan. Heistä 85 prosenttia oli täysi-ikäisiä nuoria aikuisia, jotka käyttivät tapahtumaviikonloppuna aktiivisesti erilaisia palveluita. Tutkimuksen mukaan yksi festivaalikävijä kuluttaa Blockfestin pääsylippujen lisäksi keskimäärin yli 310 euroa muihin palveluihin, joista suurimman ryhmän muodostavat ravitsemus-, kuljetus- ja majoituspalvelut.

Tapahtuma alueena toimi viime vuoden tyyliin Ratinanniemen festivaalipuisto sekä Ratinan stadion. Aiempien vuosien tuloksia vahvistaen erityisesti alueen sijaintia (98,3%), artistikattausta (93,4%) sekä keikkojen tunnelmaa (99%) kehuttiin vastaajien toimesta hyviksi tai loistaviksi. Festivaalivieraista 30,2% tuli Pirkanmaalta ja 69,8 prosenttia eli kaksi kolmannesta muualta Suomesta.

Hyvät arvosanat keräsivät myös kierrätystä tehostanut juomamyynnin panttikäytäntö (71,2%), turvallisuus (90,9%), WC-tilojen riittävyys (89,4%) sekä alueen siisteys (93,6%). Ensimmäisenä tamperelaisfestarina Ekokompassi tapahtuma -sertifikaatin saanut Blockfest jatkoi tänäkin vuonna yhteistyötään ko. ympäristöohjelman alaisuudessa.

Blockfestin tämän vuoden pääesiintyjiin kuuluivat muun muassa Cheek, JVG, NAS ja A$AP Rocky. Ensi vuonna Blockfest täyttää 10 vuotta. Juhlavuoden ohjelmasta tiedotetaan myöhemmin.

YleX on tapahtuman mediakumppani.

Lue myös:

Ilotulituksia, tatuointeja ja konfettisadetta – tältä näytti Blockfest yleisön silmin

Tältä näytti A$AP Rockyn villi keikka superfanien silmin: "Tää päivä muistetaan ikuisesti"

Tubettajan Blockfest-show oli kaukana flopista – Arttu Lindeman sytytti yleisön liekkeihin 10 minuutissa