Hyppää pääsisältöön

Blockfest toi Tampereelle yli 15 miljoonaa euroa – yksi festarivieras käyttää keskimäärin 310 euroa palveluihin

Festivaalikävijät käyttivät tutkimuksen mukaan kaupungin elinkeinoelämän palveluita yhteensä 15 440 000 euron edestä.

Blockfest-yleisö näytti rakastavan ASAP Rockya. // Kuva: YleX/Katariina Salmi

Blockfest keräsi oheistapahtumineen 60 000 kävijää Tampereen ydinkeskustaan. Heistä 85 prosenttia oli täysi-ikäisiä nuoria aikuisia, jotka käyttivät tapahtumaviikonloppuna aktiivisesti erilaisia palveluita. Tutkimuksen mukaan yksi festivaalikävijä kuluttaa Blockfestin pääsylippujen lisäksi keskimäärin yli 310 euroa muihin palveluihin, joista suurimman ryhmän muodostavat ravitsemus-, kuljetus- ja majoituspalvelut.

Tapahtuma alueena toimi viime vuoden tyyliin Ratinanniemen festivaalipuisto sekä Ratinan stadion. Aiempien vuosien tuloksia vahvistaen erityisesti alueen sijaintia (98,3%), artistikattausta (93,4%) sekä keikkojen tunnelmaa (99%) kehuttiin vastaajien toimesta hyviksi tai loistaviksi. Festivaalivieraista 30,2% tuli Pirkanmaalta ja 69,8 prosenttia eli kaksi kolmannesta muualta Suomesta.

Hyvät arvosanat keräsivät myös kierrätystä tehostanut juomamyynnin panttikäytäntö (71,2%), turvallisuus (90,9%), WC-tilojen riittävyys (89,4%) sekä alueen siisteys (93,6%). Ensimmäisenä tamperelaisfestarina Ekokompassi tapahtuma -sertifikaatin saanut Blockfest jatkoi tänäkin vuonna yhteistyötään ko. ympäristöohjelman alaisuudessa.

Blockfestin tämän vuoden pääesiintyjiin kuuluivat muun muassa Cheek, JVG, NAS ja A$AP Rocky. Ensi vuonna Blockfest täyttää 10 vuotta. Juhlavuoden ohjelmasta tiedotetaan myöhemmin.

YleX on tapahtuman mediakumppani.

Lue myös:

Ilotulituksia, tatuointeja ja konfettisadetta – tältä näytti Blockfest yleisön silmin

Tältä näytti A$AP Rockyn villi keikka superfanien silmin: "Tää päivä muistetaan ikuisesti"

Tubettajan Blockfest-show oli kaukana flopista – Arttu Lindeman sytytti yleisön liekkeihin 10 minuutissa 

 • Kommentti: Suomalaisräppäri varasti biisinsä idean toiselta artistilta ja jäi heti kiinni – popissa matkiminen on tavallista, mutta välillä aika noloa

  Popissa matkiminen on tavallista, mutta välillä aika noloa

  Suomalaisräppäri varasti biisinsä idean toiselta artistilta ja jäi heti kiinni – popissa matkiminen on tavallista, mutta välillä aika noloa Edin uuden singlen kohdalla häviäjä ei ole kanadalainen indie-artisti, jolta jää saamatta käyttökorvaukset, vaan Edi itse, kirjoittaa YleX:n musiikkitoimittaja Anton Vanha-Majamaa.

 • YleX Aamu Liveshow Tavastialla siirtyy

  Uusi päivämäärä ilmoitetaan mahdollisimman pian.

  Vallitsevan koronatilanteen ja viranomaissuositusten vuoksi YleX Aamu Liveshow siirtyy. Tapahtumaa ei voida järjestää 4. syyskuuta siinä mittakaavassa kuin oli tarkoitus, sillä Tavastialle ei voitaisi ottaa sisään kuin osa lipun lunastaneista. Liput tulevat käymään sellaisinaan uudelle päivämäärälle, joka ilmoitetaan mahdollisimman pian. YleX on yhteydessä lipun hankkineisiin kun tarkempaa tietoa uudesta päivästä on saatavilla.

 • Rajoja rikkova realitysarja YleX Nosteessa alkaa! Tässä ovat kilpailijat

  Realityssa haetaan uutta musiikkimaailman nousevaa tähteä.

  YleX Nosteessa on musiikkireality, jossa haetaan uutta musiikkimaailman nousevaa tähteä. Uutta viihdeohjelmaa juontavat YleX:n musiikkitoimittaja Katri Norrlin ja Youtube-tähti Miska Haakana. Ohjelma alkaa YouTubessa, YleX Nosteessa -kanavalla ja Yle Areenassa 6.8.2020.