Hyppää pääsisältöön

Aivoinfarktin saanut Kaj Kunnas on vuoden positiivisin suomalainen – ”Minulla oli tuuria”

Raati kiittelee sitä, että vaikeuksienkin keskellä Kunnas on pysynyt positiivisena ja kertonut rohkeasti oman tarinansa.

Kaj Kunnas/YleX Aamu // Kuva: Alma Hätönen

Ylen urheilutoimittaja ja selostaja Kaj Kunnas on valittu vuoden positiivisimmaksi suomalaiseksi. Hyvä Kaj!

Myös YleX on aiemmin listannut syitä sille, miksi Kaj Kunnas on lumoava ihminen ja ilmiö. Listalle nousivat muun muassa Kunnaksen heittäytymiskyky, some-taidot sekä tietenkin liikuttava Teemu Selänne -haastattelu, jossa Kunnas lausui kuuluisat sanat Teemu, mäkin itken.

Energiaa ja positiivisuutta selostuksissaan uhkuva Kunnas sai aivoinfarktin toukokuussa. Hän selvisi ensiapuun oma-aloitteisuutensa ja naapureiden avulla.

Vuoden positiivisimman suomalaisen valitsee Positiivareiden ja Suomen Nuorkauppakamareiden raati. Valitsijat kiittivät Kunnaksessa sitä, että vaikeuksienkin keskellä hän on säilyttänyt positiivisuutensa ja tuonut esiin oman tarinansa.

Ylen Efter Nio -ohjelma julkaisi hiljattain videon, jolla Kunnas kertoo, miten aivoinfarktin voi tunnistaa ja miten silloin pitää toimia.

- Yritin laittaa deodorantin takaisin kaappiin, mutta en pystynyt. Yritin auttaa toisella kädellä. Tuntui kuin poskellani olisi valunut lämmin siirappi. Se tuntui miellyttävältä, ei sattunut ollenkaan. Sitten puheeni puuroutui. Ymmärsin, että minulla on aivoinfarkti.

Kunnas kertoo videolla, miten hänellä oli tuuria, kun hän sai nopeasti apua. Katso koko video yltä.

Viime vuonna positiivisimmaksi suomalaiseksi valittiin Robin. Aiemmin tittelin ovat saaneet muun muassa Pekka Hyysalo, Elastinen, Antero Mertaranta, Kiira Korpi jaTeemu Selänne.

Lue myös:

Seitsemän syytä, joiden vuoksi Kaj Kunnas on lumoava ihminen ja ilmiö

Kaj Kunnas pitää Teemu Selänteen twiittailua positiivisena asiana: Urheilijat voisivat olla enemmänkin mielipidevaikuttajia

Kaj Kunnas: Jos Vuoden urheilija -titteli olisi valittu hikipisaroiden mukaan, voittaja olisi ollut Kaisa Lehtonen